Tibeti vagy kaukázusi kefírgombám van? Hogy tudom megkülönböztetni? (tudásbázis)
Amijota hagyom a hutoben lehulni egy par orat es szerintem kozben meg erik ezert sokkal pezsgosebb lessz egessz rendben van finom , kulonben kerdeznem, hogy neked mi a tapasztalatod ? miota fogyasztod es menyire vagy megelegedve velle ?
Hat persze alaposan leoblitem folyovizzel kulonben most 24 orat hagyom erni es miutan leszurom hagyom meg 1 kicsit a hutoben mert szerintem pezsgosebb lesz es ez nagyon fontos az izze miatt , es te miota hasznalod es mi a tapasztalatod az elkeszitessel , de inkabb a hatassaval kapcsolatban ?
Amúgy házi tejjel sokkal finomabb.
Szerintem nem szabadna nyúlósnak lennie. Amikor leszűröd a gombákat, akkor át szoktad mosni, öblíteni?
Hát, házitejjel még nem csináltam, de értelemszerűen azzal még nyúlósabbnak kell lennie, mint a boltival, az pedig nyúlik egy kissé.
Koszi gizus , mivel a hazi tej eleg zsiros arra gondoltam , hogy az a bajj es mielott felhasznalnam kiontom 1 edenybe megvarom meg a tej szine usszegyul a tetejen majd leszedem es igy talan .......
Nem, ez ilyen, kicsit nyúlik. Viszont az ízének frissnek kell lennie.
Kb 3 hete keszitek kefirt kaukazusi gombaval eloszor hazi tejjel 2 hetig es egy kicsit ojan nyuulos nem eleg konnyu friss izu probaltam 12 orasra 18-24 stb de ugyanaz kiprobaltam uzleti dobozos sovany tejjel is hatha a hazi tej tul zsiros de nem igazan talaltam kulombseget , es nem ertem mi lehet az oka mit nem csinalok jol vagy ez ijen kel legyen ???
A kefírgombával kapcsolatban már van több fórum is, esetleg ott is olvashatsz róla.
Én nem régen kaptam egy kisebb adagot, és véletlenül lenyeltem belőle...
Szerintetek az nem baj?
Hány naponta szűritek?
Nem az számít honnan jön, hanem hogy mi van benne.
Lényeg hogy a neve egzotikus legyen.
Én most rákerestem, ott azt írják, hogy ugyanaz mindkettő, csak egyszer így, egyszer úgy hívják. A férjem több éve issza, nehéz megmondani, hogy használ-e, mivel nem egy bizonyos betegségre használja.
Kaptam kefírgombát, de most néztem a neten, hogy van tibeti és kaukázusi.
Hogy lehet megkülönböztetni?
Valakinek használt már valami problémájára ez a gomba?
Tibeti vagy kaukázusi kefírgombám van? Hogy tudom megkülönböztetni?
További ajánlott fórumok: