Babát szeretnék, milyen legyen a TSH értékem? (tudásbázis)
Szia!:)
....2 fölé megy...?Az "jó",mert nekem múlt héten állapították meg,hogy a TSH-m 12,9....mi is próbálkoztunk a férjemmel baba ügyileg,de nem "jött" a drága:( A doki mondta,hogy nagyon megtudja nehezíteni a teherbeesést,és a vetélés is benne van a pakliba...de nekem nem mondott semmi konkrétumot még,csak kaptam időpontot júniusra pajzsmirigyultrahangra,meg mellékvese ct-re,most meg addig gyogyit kell szednem:(
A 3,95 intervallum szerintem teljesen jó...az én papírom itt van előttem.A TSH 0,35-4,94-ig megfelelő...Te milyen dokinál voltál egyébként?Szerintem nem ártana egy teljes hormonvizsgálat....a jóddal kapcsolatban szerintem kérd ki a dokid tanácsát...nehogy inkább ártson,mint használjon...minden jót neked,és sok sikert a babához!!!Láttam már jó sok babahozó gólyajelet küldtünk!:) Bizti összejön...
Szerintem jódot semmiképpen ne szedj, csak ha a doki felírja. Vannak esetek mikor szükséges a jód és vannak esetek amikor több kárt okoz. Nekem is magas a TSH-m, nekem egyenesen megtiltották, hogy bármi jód tartalmút egyek. Még a jódozott sót sem lehetne.
Nekem is 2 alatti TSH-val sikerült a baba. Nekem a dokim azt mondta, hogy az újabb referencia tartomány a kettő lenne, de sokan nem foglalkoznak ezzel, még a 4-et használják.
Sziasztok!
Több mint egy éve próbálok teherbe esni, voltam vérvételen, ahol a TSH értékem 3,95 lett, ami a referencia értéken belül van, az orvosom nem is foglalkozott vele. Viszont az hallottam, olvastam, hogy ha 2 fölé megy ez az érték, akkor nem fogok teherbe esni, vagy ha mégis, akkor elvetélhetek. Closti-t szedek és Utrogestant, arra gondoltam elkezdek szedni jód tablettát is. Szerintetek is érdemes? Magas ez az érték a babához?
A válaszokat előre is köszönöm!!
További ajánlott fórumok:
- Második babát szeretnénk! Ötleteket várok, hogy lány legyen...
- Horvátországba szeretnék menni nyaralni a párommal...Szerintetek hova érdemes elmenni?/ne legyen marha drága és messze MO.-tól! :)/
- Spenótot szeretnék ma készíteni. A zsemle és a tojás nem fog összecsomósodni? Hogy csináljam, hogy ne legyen túl folyós?
- Milyen módszert alkalmaztatok, hogy a babátok fiú vagy lány legyen?
- Segítséget szeretnék kérni tejszaporitáshoz! Kinek mi vált be, hogy több legyen a teje? Motherlove kapszulát szedte valaki?
- Cukorterhelésnél a 120 perces értékem 7, 72 lett, a doki azt mondta, hogy 7, 8 felett hívjam. Ez eléggé a határon van, felhívjam?