Babás babonák (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Babás babonák
Hat ezen jot rohogetm Mamba!!:-)))))))))))
Csak megkerdeznem, mivel kuldtem emailt a kepeimmel, aztan kuldtem egy private levelet is, hogy megkaptad-e 2x, es mivel eddig nem kaptam ra valaszt, megkerdeznem, hogy megkaptad-e, az uzeneteim?
Sziasztok! Aranyosnak találtam a cikket ezért másoltam be, aztán azon gondolkodtam el, hogy mi lehetett akkor ha ez a szegény ifiasszony összekeverte a babonákat? :))Ilyenekre gondolok, hogy meglátott egy csúnya embert és ahelyett, hogy fityiszt mutatott volna neki, a fenekénez dörzsölte a képét nehogy olyan anyajegye legyen?!
Vagy, tudjuk iskolai olvasmányaikból,meg a naygmamák elbeszéléseiből, hogy bizony nem is volt olyan lagymatag a falusi élet, ott voltak csak igazán pletyók meg jóakarók..
El tudom képzelni, hogy Julisom hozzávágta Marisomhoz a kutyát-macskát, csak azért hogy annak szőrös gyereke szülessen, mert a Mészárosék ferkója nem őt vette feleségül....
No, igen.Fő a jóindulat :)))))
Annyi biztos: a gyermekáldással kapcsolatos, régvolt népszokások és hiedelmek igen sok érdekességet árulnak el az egykori asszonyok életéről :P
Ugrás a teljes írásra: Babás babonák
További ajánlott fórumok:
- Hiszel a babonákban? Szerinted mennyire hiteles?
- Ki milyen babonákban, rituálékban hisz, ami elűzi a rosszat, és segíti, hogy az új év jobb legyen?
- Népi hagyományok, szokások, babonák
- 13 hetes terhes vagyok, szerintetek kimelíroztathatom a hajam? Nem ártok vele a babónak?
- Kismamák!Ti milyen pózba alszotok, ami kényelmes és nem árt a babónak?
- Szilveszteri babonák