13 hetes terhes vagyok, szerintetek kimelíroztathatom a hajam? Nem ártok vele a babónak? (tudásbázis)
Az én orvosom falra mászik ettől a kérdéstől. Azt mondta, hogy azt a tévhitet, hogy nem festhetsz hajat, káros a mikró és a mobil, kismama újságok generálják különböző marketing-célok érdekében. Lehet hajat festetni és minden mást is csinálni normál körülmények között. Vigyázni kell az egészségre, de nem búrába tenni magunkat, ha várandósok vagyunk.
Ez a túlzó óvatosság nem vezet jó célra. Legalábbis szerintem. Ésszerű körülmények között sokminden megtehető. Egy anya úgyis érzi azt, mivel árt és mivel használ (legalábbis remélem).
Most azt mondják, nem kell hozzátáplálni 6 hónapos kor előtt, nem kaphat tejet és liszteset 1 éves kor előtt a baba....
Az én fiam nagy gyerek, most 7 hónapos és 10 kg. Laktassa valaki jól csupán anyatejjel és tápszerrel! A lisztesről pedig annyit, hogy számtalan bébiételen láttam a feliratot, "glutént tartalmaz"... Akkor mégis kaphatja?
Lehet, de mégis egészséges a kisfiam. Ha azt vesszük, akkor a mai világba tíltják a tejet 1 éves kor alatt, meg fokozatosan kell bevezetni a gyümölcsöt, zöldséget.
De akkor kérdezem én, mi mit ettünk??? Már 6 hónaposan töltött káposztát, stb, mégsincs semmi bajom.
Én tök megértem ezt, és egyet is értek vele..
csak abban van tévhit, hogy mi ártalmas a babára..
Tényleg ki lehet bírni. De nem gondolnám, hogy aki befesteti egy nyitott ablaknál a haját, az kevésbé vigyáz a babájára, mint aki nem teszi. Czeizel sem hiszem, hogy ilyenre gondolt.
De tényleg.. akiben ez egyáltalán felmerül, az ne tegye! De aki viszont hisz az észérveknek, azt ne ítéljük már el ezért!
Én még csak annyit szeretnék hozzászólni a témához,hogy mindenki a legjobb belálátása szerint cselejedjen.
Egyszer volt Czeizel Endrével egy riport,pont ezzel kapcsolatosan is kérdezték.A válaszának a lényege ebből állt:
Nem érti az embereket,egy háznál ,autónál vagy bármilyen beruházásnál szászor körültekintőbbek,körbejárják a témát,meditálnak,mindenki a legjobb döntést szeretné meghozni.Nem érti,hogy miért van ,ha a világra hívnak egy új életet,miért nem megfontoltabbak,miért van a nemtörődés,és miért fontosabb az önös érdek.Ez a beruházás egy élerte szól.és nem az Ő élete lesz,hanem valaki másé..Viszont az Ő életét is megmérgezheti akár egyetlen egy rossz döntés...
"Kérdés:
Azt olvastam, hogy a várandósság időszaka alatt nem tanácsos a hajfestés. Arra azonban nem találtam információt, hogy ez milyen veszélyeket rejt. Azt szeretném kérdezni, hogy ez csak a festésre vonatkozik, vagy a gyengébb színezésre is? Mind a 9 hónapra érvényes, vagy csak az első 3-ra?"
"válasz:A terhesség alatti hajfestéssel kapcsolatban (és ugyanez érvényes például a műkörömre is) nem az a gond, hogy a felvitt festékanyag esetleg felszívódna, és így okozna károsodást, hanem az, hogy a festés időtartama alatt az oldószer gőzeit-gázait szívja be a kismama. Ezért, ha jól szellőző helyen történik a művelet, akkor különösebb baj nem származhat belőle."
Dr. Ács Nándor
Tényleg az e legfontosabb és ki is lehet bírni! Ha valakiben kétely merül fel e tekintetben, akkor ne tegye, mert ha bármi történik akkor nem bírna a lelkiismeret furdalással...
de persze nem történik!!!:)
Az Európa Bizottság 2007-ben 22 hajfesték-összetevő használatát tiltotta be!
Én inkább nem melíroztatnék...
További ajánlott fórumok:
- Mikor mutatható ki biztosan a terhességi teszten, hogy terhes vagyok?
- Elmondjam neki, hogy terhes vagyok?
- Nem tudtam, hogy terhes vagyok...
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- 27 éves vagyok, terhes vagyok, a párom nem akarja a bébit, én szeretném...nem tudom mit tegyek...
- Kisfiú vagy kislány? Kinek milyen babonák jöttek be terhesség alatt?