Baba és a TSH (beszélgetés)
Szia!
Nekem is autoimmun hashimitóm van. Jelenleg 34 hetes kismama vagyok. Nekem is az elején emelt gyógyszer adagot az orvosom, 50 mikrogrammról 75 mikrogrammra, azóta ennyit szedek, tökéletes tsh-m van 0,98. Nekem már csak szülés után kell megnézetnem másfél hónappal.
Én rákérdeztem, hogy lehet-e szedni terhes vitamint mivel mindegyikben van jód. Az endokrinológus szerint szedhetem, mert a pajzsmirigyem már úgy sem működik úgy, ahogy kellene, viszont a babának szüksége van rá. Ez pedig nem nagy mennyiség. Az elevitet szedem.
Ilyen érték mellett vetéltem el tavaly előtt sajnos :(
Mikor ismét teherbe estem tökéletes volt a tsh és úgy is maradt egész szülésig. Lassan ideje lenne egy kontrollnak...
Igen ezt tudom. Sajna eddig még nem találtam olyan terhesvitamint, amiben nincs jód.... :(
Akkor szerinted sem lesz gond ebből a 4es tshból? Holnaptól kapkodom a 125-t :) Amúgy bocsi, két nickem van, csak rájöttem, hogy ezt fogom megtartani! :D
Sziasztok!
Kedden tudtam meg, hogy valószínűleg babánk lesz ( petezsák látható) 4 hetes lehetek....Autoimmun hashimotóm van, alulműködik a pajzsmirigyem. 3,4 volt a tsh-m két hete. Mivel ezt az új infót megtudtam, azonnal elrohantam magánvérvételre TSH:4.... Az eddigi 100mg L-Thyroxinom megemelte a dokim 125mg-ra 2-3 hét múlva kontroll... ha kell tovább emeli. Nem lesz gond, azt mondta....
Szeretnék érdeklődni volt valaki hasonló helyzetben?