Babàt várok, ez a 8.-9. hét lehet. Szívhang van, de a crl semmit nem változott egy hèt alatt. Baj van? (beszélgetős fórum)
Szerintem ne aggodj :) 2 kulonbozo orvos 2 kulonbozo geppel mert, siman lehet elteres. Ha szivhang van, jo, utemes, gyors, eros, akkor valoszinu szerintem, jogy a korabbi 18 mm valami meresi hiba lehetett!
tudom, nehez kivarni ujabb 1 hetet, de igyekezz nyugodt maradni, mindkettotoknek az a legjobb ;)
Sziasztok,
Ez a 2. terhességem, az 1. problémamentes volt, kis vérzéssel, majd szervülő hematómàval a legelején. Most ez a babavárás is vérzéssel indult az 5.-6. héten. Az ügyeletes orvos a klinikán nem tudta megítélni a vizsgálóban, hogy mit lát az ultrahangon, így leküldött a szonogràfushoz, aki egy másik géppel hasi fejjel először semmit, majd hüvelyi fejjel 2 mm-es élő embriót làtott, jó nagy hematómàval, mondta is, hogy hàt igen, ekkora terhességhez ilyen nagy gép kell. Egy hét múlva a kontrollon ugyanez a szonogràfus, ugyanannak a gépnek a hasi fejével 18 mm-es crl-t mért, a baba élt, a hematóma pedig csökkent. Nagyon meglepődtünk, hogy ilyen óriàsi lett 1 hét alatt... Tegnap - egy újabb hét elteltével - a magándokim fogadott: szívhang volt (meg is mutatta), a hematóma felszívódott, viszont a crl 18 mm maradt, akàrmilyen szögből is mérte, igaz egy másik géppel, hüvelyi fejjel. Létezhet, hogy két mérés között ekkora eltérés legyen ennyi idő elteltével? A dokim azt mondta, a legelső 2 mm-es mêréshez képest ez tökéletes fejlődés, nem érti a múlt heti adatot, noha hozzá tette, az a szonogràfus hölgy sokkal jobban mér nála... Igaz, a hasi uh kép képlékeny én, főleg, hogy vastagabb a hasfalam... Kérte, hogy ne aggódjak, de azért berendelt jövő hétre a klinikára, hogy a szonogràfus hölggyel együtt vizsgáljanak meg... Nagyon félek. Így kezdődik egy magzatelhalás (leáll a fejlődése) vagy valaki elmért valahol valamit?
További ajánlott fórumok:
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Miben változott a párod azóta amióta elmúlt az udvarlós időszak?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- A nagy atvaltozas - Te hogyan elted meg, mi valtozott miota lefogytal?
- 22 mm-es petezsáknál hasi UH-n nem volt szívhang a doki nem mondott semmit!Szerintetek?
- Miért van az, hogy bár felszedtem pár kilót, nem látszik? A ruhaméretem nem változott semmit..