Azt hallottátok, hogy az Apeh pont az aukciós eladókra fog rászállni? (tudásbázis)
Volt egy cikk a kapu.hu-n és ez volt bele írva, hogy az aukciós oldalakra fognak rászállni.
Eddig is behívtak az Apeh-hez eladókat, különböző aukciós oldalakról.Elméletileg meg van szabva egy bizonyos havi összeg plusz jövedelem aminek már utánanéznek.Ha elpasszolod a használt babaruháidat 100 ft-ért senki nem fog rád szállni.
Viszont vannnak akik tényleg üzlet szerüen nyomják.
Nem hiányolnám őket. Ilyen is, olyan is van az ismerőseim között.
Inkább nem minősítem őket.
Nem mindegy mit adsz el... rendszeresen nagy értékű tárgyakat árúlsz, használt ruhát,lim-lomot.
Pl.megveszem a gyerekemnek a gyógycipőt 15.000 ft-ért eladom 1000 ft-ért,ezt után mien nyereség adót fizessek,amikor még ott van a listázási díj,jutalék, áramhasználat, internetszámla,ezek szerint még ráfizettem .:)
[link]
- csak neked, csak most:)
Itt keresgélj:
II Az ellenőrzendő főbb tevékenységi körök
(4. bekezdés)
Ennél nem találtam hivatalosabbat :)
na látod akkor a cikk sem az igazat irja, amire hivatkozol
a halál, na az a biztos:) kérdeztem én már apeh osztályvezetőtől olyat, amiről állásfoglalást kért Bp-ről, és abban is baromságot írtak..:)
A netre sem mindig az igazat teszik fel, van, hogy hallanak valamit és rögtön megírják. Az illetékeseket kell megkérdezni. Az a biztos és nem más.
innen pl:
[link]
(mire nem jó a Google :)))
Az APEH csak utasításokat hajt végre, azt meg fentről kapja....
biztos azt fogják ellenőrizni, aki elpasszolja a kinőtt télikabátját, na ne má...:) valószínűbb, hogy azt nézik meg tüzetesebben, aki üzletszerűen nyomja, de az adóbevallásában nem jelenik meg, ezzel mi a gond? amúgy divat zsigerből szidni az apeh-et (meg pl a rendőröket), de azon is el kellene gondolkodni, hogy mi lenne nélkülük...
Ezt hol olvastad?
Eddig is kellett adózni a plusz bevétel után.:)
Az összeg amit emlitsz irreális.
Muszály nekik! Szerintetek akkor azt az éves 400mill "megtakarítást" amit szétosztanak maguk közt év végén, miből szedik össze?
Nem beszélve arról,hogy azt a ruhát, cipőt, akármit egyszer már adózott jövedelemből vetted. :(
Ők rászállnak mindenkire...., úgy látszik kevés a munkájuk, sokan vannak, mi eltartjuk őket az adónkból. Ezért meg valamit csak le kell tenni az asztalra.
Azért szemétség, mert itt már nem haszna van az embernek hanem igyekszik minél kevesebbet veszíteni, és a befolyt "nagy" összegből nem palotát épít hanem nagyobb ruhát vesz a gyereknek.
És azt hallottátok, hogy az Apeh pont az aukciós eladókra fog rászállni?
Mert ha valaki éves szinten 50. 000. - ért értékesít azt már üzletszerűnek tartják és 36%-ot kellene utána adózni.
Akkora egy köcsögség, mert pl ha veszel egy ruhát egyszer már fizettél ugye áfát a boltban majd eladod jóval olcsóbban mert nem kell már és megint adózz utána?
És azt hallottátok, hogy az Apeh pont az aukciós eladókra fog rászállni?
További ajánlott fórumok: