Az ügyvédi letétbe helyezett pénz abszolút biztonságban van? (tudásbázis)
Tovább nyugtatom,nekem is jók a tapasztalataim.
(Mondjuk a Ruttner ügy folytatása nagyon érdekel. Igaz nem letét, de ügyvéd, meg lóvé, ami eltűnt, vagy nem, de érdekes )
Ezért írtam, hogy elvileg igen. :)
Amúgy bazi gáz az egész.
Első tanácsom az lenne, hogy mielőtt valaki letétbe helyez összeget, járjon el kellő körültekintéssel, és több személytől érdeklődjön utána, hogy kötelező-e letétbe helyezni. Ezzel a tanáccsal én speciel nagyon jól jártam volna két hónapja.
Aztán, ha már letét, akkor érdemes inkább közjegyzőnél, egyes jogi ügyleteknél bírósági letétbe helyezni.
Nyilván, akinek van rossz tapasztalata, hajlamos általánosításra, ami igen kellemetlen a becsületesekre nézve, de én soha többé nem vagyok hajlandó ügyvédet letéteményesként elfogadni.
Nem a saját számlája
U.n. letéti számla, természetesen "szabadon" rendelkezik vele, de szigorú előirások és az ügyvédi kamarának ellenőrzési joga van felette, illetve annak szabályos kezeléséröl
Gyakorlatilag meg sajnos nem :(. Ügyvéd barátnőm becsatlakozott egy ügyvédi irodához, ahol a kedves tulajdonos tőzsdézett az ügyfelei letétjével. Két éve folyik ellene az eljárás, az ügyfelek meg szívnak :(.
De eleddig ez az egyetlen ilyen eset, amiről hallottam.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?