Az oviba se lehet vinni itthon készített sütiket? Ugyan az van, mint a bölcsiben? (tudásbázis)
Én úgy tudom, hogy lehet bevinni házi sütit is, csak abból ételmintát kell eltenni.
Óvodában dolgozom, mi meg szoktuk engedni. Egyébként mitől egészségesebb a bolti sok műanyaggal, színezékkel meg a jó fene tudja mivel dúsított száraz süti, mint az otthoni, amit 180 fokon legalább 30 percig sütöttek?
Dúsítás fehérjével!!!Ezt kihagyni...Nem is értem minek szitálta át...:O
:DDD
;)
Mifelénk se lehet bevinni házi készítésű cuccokat, amit én teljesen jogosnak tartok. Én kimondottan tisztaság-mániás vagyok a konyhában, de már jártam tiszta ismerősöknél is olyan konyhában, hogy a székre le se mertem ülni! Kívülről nem látszik, nem lehet megítélni, hogy pl. egy tortakészítés közben még kutyát is simogat, vagy épp kézből eteti a krémmel Anyuka (ilyet is láttam, és még csodálkoztak, hogy nem kértem), vagy épp a késsel előtte nem épp egy darab húst vágott, amit aztán csak letörölt...
Mindenkinél más az ingerküszöb. Anyósom pl. megeszi a négy napos kaját (pl. csirkepörkölt), nálunk a kutya se kapná meg.
Oviba bolti süti a szülinapra. Aztán lehet otthon bulizni a gyerekekkel finom és ízletes házi sütivel.
Az ÁNTSZ a főnök. És valljuk be igazuk van.
Igen.És a suliba sem.És a digisekhez sem.Meg a többi szolgáltatóhoz sem...
Kajakra:voltam bent az egyik szolgáltatónál és egy nőci azzal tartotta fel az egész bagázst,hogy hozott nekik sütit.Nem volna baj,de mellé hozta a fél életét is.Sztoriban.Én meg hülyét kaptam.
Komolyra fordítva: ÁNTSZ nagyon haragszik az ilyesmire...:)
Nálunk sem lehet.Se az oviba, se a bölcsibe.
És nem azért mert nem bízna a szülőkben, hanem ha bármi gond van akkor gyorsabban le tudják "nyomozni",a rossz étel forrását.
Ha szülinap van akkor is az ovi rendeli a tortát, onnan ahonnan egyébként is hozzák az ennivalót a gyerekeknek
Nálunk sem lehet vinni házi sütiket, tortát.
Annak ellenére, hogy nálunk csak házi kerül az asztalra, örülök ennek a szabálynak.
Sajnos vannak olyanok is a csoportunkban akiknek nem szívesen fogyasztanám a házi készítésű sütijét a gyerekeimet meg méginkább óvom ettől.
Természetesen az otthon készített süti mindenképpen egészségesebb mint a tartósítószereket és állományjavítókat is tartalmazó bolti.
Szia!
A szülőin biztos elmondják,majd a szabályokat.
A mi ovinkba leghet vinni,sütit és tortát is,szülinapra,névnapra.Akár házit is.
Még le is fotózzák- videózzák a tortaszelést.
Én cukrászdás tortát vittem most be szülinapra,de abszolute nem kötnek bele,hogy milyen sütit,torrtát viszünk.
Ezekszerint eléggé rugalmas egy ovi a miénk:-)
Ez mekkora baromság!!
(Teszem hozzá, megértem, én a higiénikus oldalát)-de akkor is!!
Láttam én nem 1, és nem 2 óvodát, ahol óvodai kajától lettek rosszul a gyerkőcök.
Az ember tényleg otthon szívét-lelkét beleadja a sütikbe (azt eszi az egész család!!)-miből gondolják, hogy meg akarom betegíteni a gyerkőcöket?!
Nekünk eddig nem mondták, hogy milyen sütiket lehet vinni, majd hétfőn meg is kérdezem.
16-án lesz nálunk pl. a farsang, oda is kérték, hogy vigyünk ezt-azt.
Az egy dolog, hogy szívesen vennék, ha vinnénk valami kis "rágnivalót"-de a cuki, meg a bolti süti, sokszor aranyárban van...
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerülnek a műkörmösök által készített ékszerek?
- Ha nem vagyok megelégedve a bölcsiben a koszttal, hol tegyek panaszt?
- Ihat-e 1 éves baba otthon készített kakaót?
- Volt párom titokban felvételeket készített...
- Valóban visszaélésnek számítana az általam elkészített e-mail cím használata, amit én készítettem egy cégnek?
- Minden gondozónő ilyen a bölcsiben?Ez a normális?