Az lehetséges, hogy a sapka miatt korpásodni kezdett a hajam? (tudásbázis)
végig olvastam az irásokat
nekem más a véleményem
most olvastam egy könyvet e szerint minden tünet valamilyen vitamin, ásványianyag vagy mikroelem hiányt jelez
másik megközelités körömgomba, korpa a bélháztartás egyensúlyának felbomlása lehet
van egy sampon ami eltünteti ( kölsőleg)
de ecetes vizes hajöblités hajmosás után is kordába tartja
tehát döntsd el ezek után neked mi okozza
Én is igy jártam a sapkától....De annyira érzékeny a fejem a hidegre:(....Azután meg jön az ördögi kör :a sapkától korpás lesz a hajam,utána meg már azért viselek sapkát hogy ne látsszon....A H@sHOULDers eddig mindig segitett,de most úgy látszik nem birja a gyűrődést....
Amugy nekem is kötött sapim van....
Nem lehetséges, biztos.
Ezért mondják, hogy kell a sapka, de nem a fejbőrnek, hanem a fülnek, homloknak, a fejtetőn lehetőleg jól szellőző legyen. Pl. kötött sapka, amin nagyobbak a 'nyílások'.
A fiamnak nagyon korpás a haja és a bőrgyógyász a következőket mondta:
- akkor korpásodik nagyon a haj, ha nem szellőzik rendesen a hajszálak között (ez lehet a tartós és gyakori sapka viselésnél - ajánlott a pamut sapka - , de ha sok a haj akkor is)
- a rövid haj jobban szellőzik (van ún. ritkító vágás is, ha túl dús a haj)
Nekünk erős csepegtető cseppet adott, ami ráadásul nem is használt.
Ami bevált (és nem csak nálunk): Neutrogena_T_Gel
Nem olcsó, de a második használat után a fiam "rizsporos" haja normális lett.
Csupán a sapka miatt nem valószínű.
Korpásodás rengeteg dologtól kialakulhat. Milyen sapit hordassz?
Megfázhatott a fejbőröd, gyulladás miatt válik láthatóvá a korpa, egyes hajfestékek, hajra való készítmények miatt, B vitamin hiány, stb...
További ajánlott fórumok:
- Fél év alatt 20 kg minusz! Lehetséges diétával és mozgással?
- Lapos has rövid időn belül. Lehetséges?
- Iskolai érdemjegy kijavítása lehetséges?
- Nős férfi udvarolna? Lehetséges ez?
- 2 gyerek nevelése egyedül - lehetséges?
- Szerintetek hogy lehetséges az, hogy egy férfi és egy nő nagyon jól kijönnek, kedvelik egymást, érdekli őket a másik, mégsem alkotnak párt?