Az EX bajjal jár... (beszélgetés)
Sziasztok!Látom hogy már nem nagyon aktuális a fórum.Viszont az én ilyen jellegű problémám nagyon is az!!!
Az én ex-emmel és a párom ex-ével is sok a gond.
Sajnos tényleg igaz hogy az ex bajjal jár...
Kösz!
megtettem...
Most már én is hozzá tudok szólni a témához,az este,megtalált a párom exe itt a Hoxa porálon.Minden hozzászólásomat ,naplómat elolvasott,és másfél óra alatt kaptam tőle 25-30 levelet.Persze csak rosszindulatú,alpári hangvételű irományokat.
Hozzá kell tennem , 4-5 éve váltak el, nem miattam, nincs közös gyerekük, semmi köze hozzánk.
Most mégis zaklat,gyenge elmélyünek nevezett a hozzászólásaim miatt,csak azért mert én beválalom a véleményemet.
Még az a szerencse hogy van humorérzékem,tehát csak nevetek rajta.A kapcsolatomat nem tudja megzavarni, a Hoxát meg csak azért sem hagyom el.
Szia Zsanett!
Szerintem először az exednek mondd meg - nagyon komolyan, hogy zárjátok le végre a múltat. Adja vissza minden cuccodat. Pontosan határozd meg, hogy mondjuk egy héten belül. Azt is tisztázd vele, hogy nem akarod, hogy hivogasson, vagy bármilyen mondvacsinált ürüggyel keressen. Ha ezt betartja, minden rendben és élheti mindenki a saját életét. De ha nem tartja be, akkor lépni fogsz, és a további zaklatásait elmondod az új párjának. Persze ez ne "zsarolás-szagú" legyen!
Azt értesd meg vele, hogy a múltat lezártátok, semmi szükség egymás életébe belefolyni. Én ezt tenném. Szerintem, ha látja, hogy komolyan gondolod, és ha zaklat, nem fogod annyiba hagyni, akkor biztosan leáll majd. Számolj be, légyszi, hogy döntöttél, mit teszel.
Sziasztok!
Zsanett, ugye megírod mi történt? Érdekelne, hogyan lehet egy ilyen helyzetet okosan megoldani. Szerintem mindenkinek, aki hasonló cipőben jár, tanulságos lenne.
Én a párommal beszéltem meg, hogy engem zavar, ha az ex hivogatja. Megígérte, hogy leállítja, és csak a legszükségesebb esetekben beszél vele. Hát, majd meglátjuk...
Szia!
Felhívtad? Mit mondott? Remélem dűlőre tudtok jutni és tisztázni a helyzetet. Én nem különösebben akarok egyik x-szel sem beszélni... igaz volt rá erőtlen kísérlet a párom részéről, hogy az első ex-szel akivel van közös gyerekük felhívjon engem, ha akar és kérdezzen, nem is voltam ellene, legalább az ellenszenve megszűnne irántam (huszon év után is ilyen szöveget ejtett meg a páromank, hogy visszavárja - hát tudod ki várná vissza... a Csumida Ida! :)).
Mikor ez felvetődött azt mondta a nőci, hogy nincs rá lelkileg felkészülve, hogy velem beszéljen. Akkor ne legyen, egyszer úgyis találkoznunk kell majd, ha úgy alakul, bár nem várom, nem is tartok tőle, egyelőre közömbös.
Szia Zsanett!
A volt férjed nem adja oda a személyes dolgaidat? Ehhez nincs joga! Szerintem jól teszed, ha megpróbálod tisztázni a dolgokat.Rendezd el vele a függőben levő ügyeket, aztán tényleg csak a gyerekkel kapcsolatos dolgok esetén beszélj vele. Élje a saját életét, és Te is a pároddal - hidd el, nagyon hálás lesz érte, ha a régi pároddal már nem kell foglalkozni.
Sziasztok!
Zsanett32: Szerintem beszélj az exed új párjával, ismerd meg egy kicsit, hogy milyen.Nem ártana tiszta vizet önteni a pohárba, hogy megtudja, milyen sms-ekkel zaklat, stb. Az új párod persze, hogy ideges, Te sem örülnél, ha a párod kapna hasonlókat. Képzeld bele magad a helyzetébe. Csak úgy lehet véget vetni a dolognak, ha Te határozottan fellépsz az ilyen kétszínű dolgok ellen.
erikpipi: Nagyon jó a cikk, amit bemásoltál. Sok jellemző dolgot leír, amit többé-kevésbé egy erőszakos extől kénytelen elviselni az ember. Valahol az intelligencia hiányzik az ilyenekből, mert ha gondolkodik, rájön, hogy ezzel saját magát is lejáratja, és a gyereknek is árt az örökös intrikáival.
Asra: Nagyon tetszik ahozzászólásod. Én is elgondolkodtam, mi a zaklatás oka. Sajnos szánalmas az ex, mert ő csalta meg a férjemet anno, de a szeretője végül dobta. Rájött, hogy a férjem mégis jobb lenne, ezért próbálkozik különböző dolgokkal.Tudom, hogy nem szabadna a férjemet piszkálni, de igazából ő tudja csak leállítani, ha erélyesebben fellépne.
Zsanett, szerintem beszélj vele. de egyenlőre csak szigorúan a gyerekről... lehet, h szimpatikusak lesztek egymásnak és a legközelebbi kertipartin már végig ott lesznek;) akkor pedig előbb-utóbb az exed sem próbálkozik a két malomban őröléssel...
Lányok, akiknek párjait zaklatja az ex: azt hiszem az a jó ha bele gondolsz az ex helyzetébe. ha meglátod, h milyen is valójában. miért is hívja mindig a párotokat? egyszerűen magányos, szánalmas, béna? vagy el akar érni valamit? bizonyos szempontból a második is azonos az elsővel... hiszen nem tud tullépni valamin, ami elmúlt. ez miatt inkább szánni kell és nem félni tőle... és nem árt kellő önbizalommal - belülről kicsit felülről - nézni a próbálkozásait. nem biztos, h jó, ha a párotokat mindig piszkáljátok vele - elég gond neki az is, hogy az ex zaklatja. legyen bennetek önbizalom: Ti vagytok a jelen. a múlt pedig még mindig a múltban él...
Találtam egy nektek való cikket. Íme:
Sírva omlott össze a horrorisztikus levelet elolvasva
Zsarolás, vitriolos levél, zaklató telefonok - csak néhány azon kellemetlenségek közül, amelyet egy ex-feleség okozhat egykori férje második feleségének. Nagy-Britanniában nemrég egy könyv jelent meg a témában, A második feleségek klubja címmel.
Sandra James-nek minden oka megvolt arra, hogy boldog és elégedett legyen, amikor egyszer csak kapott egy levelet. Második férjével nemrég született meg kislányuk.
Amikor azonban kinyitotta a borítékot, és elkezdte olvasni a levelet, hamar megváltozott a hangulata. Egy kézzel kapart levelet tartott a kezében, ami nagyon felkavarta. A horrorisztikus iromány átolvasása után sírva omlott össze. A vitriolos levelet férje első feleségétől kapta, aki például azt írat a 35 éves asszonynak, hogy nem jó anya.
Csak jönnek a levelek
A nő, akiben férje iránt érzett szerelme tartja a lelket, azóta folyamatos támadás alatt érzi magát, a levelek ugyanis azóta sem maradtak el. Az ex-nej küldött már hasonlót Sandra szüleinek és főnökének is, amiben természetesen az asszonyt szapulta.
A nő nem elégszik meg utódja inzultálásával. Sandra arra panaszkodott, hogy őt és férjét, Tomot egy nyitott csekkfüzetnek tekinti, és ezzel már anyagi gondok elé állítja őket.
Az ex-feleségek gyötrelmei
Claire, akinek második házasságában mostohaszülőként is helyt kell állnia, azt mondta: egy nőnek hatalmas problémát jelent az, ha exe egy új kapcsolatot kezd, és ezáltal gyermekei - még ha ideiglenesen is - egy olyan felnőtt emberrel töltik az idejüket, akit az anyák nem ismernek, és nincs is rá befolyásuk.
Semmit sem tudnak arról, hogy gyermekükkel mi zajlik az új családban, anélkül, hogy erről megkérdeznék őket. Ez pedig egy őrült spirálba hajszolhatja őket.
Folyamatosan támad
Ellie Carmichael három évvel ezelőtt ismerkedett meg Michaellel. Mindketten túl voltak már egy váláson. Az asszony, akinek az első házasságából egy 18 éves lánya van, azt mondja: gyermeke apjától soha nem kapott támogatást. Épp ezért különösen furcsállja férje első feleségének viselkedését.
Az asszony folyamatosan támadja őket, és ha nem kap azonnal pénzt Michaeltől, amikor csak kér, azzal fenyegetőzik, hogy nem engedi meg a férfinek, hogy találkozzon 12 éves fiával. Az asszony szerint ez nemcsak a férjét, hanem a kis Nicholast is megviseli, épp ezért nem érti a gyermek anyjának hozzáállását.
A karácsony egy rémálom
Van olyan feleség, aki szinte utálja az ünnepeket. Egy asszony arról számolt be, hogy gyűlöli a karácsonyt, amikor folyamatosan vita tárgya, hogy a gyermekek mikor, hol és kivel vannak.
A második feleségek klubja (The Second Wives Club) című regény szerzője is járt hasonló cipőben. Jane Moore könyvében azt részletezi, milyen bosszúságokat okozhat az új családnak az egykori feleség.
A rosszindulat és az a pénz miatti folyamatos viták mellett beszél az első házasságból származó gyermekekkel való kapcsolattartásról, a két család közötti megosztott figyelem problémáiról.
Köszi a válaszokat! Hát én a férjemmel mást se csinálok, csak próbálom leállítani, de nem lehet.Nekem már régóta kiegyensúlyozott kapcsolatom van, és tavaly husvétkor közölte velem, ha én terhes leszek, ő ezt nemfogja tudni elviselni, erre most neki lesz babája, aminek én persze rettentően örülök, mert egy hatalmas szikla gorult le rólam, az állandó fenyegetettség érzése. Neki is elmondtam, hogy jó lenne találkoznunk, de szerintem ő se nagyon díjazza, mert nemtudna hogy viselkedni a 2 nő közelébe. Most is meghívtam hozzánk őket, mert kerti parti volt, csak ugorjanak mbe 10 percre, mikor hazahozzák a kiscsajt, de nem.
Tudjátok az egész dologba az a legborzasztóbb, hogy ahol tudta, megkeserítette az életemet, de neki ez a komoly kapcsolat olyan természetesen van. Persze, hogy ugy van, csak bánt, hogy én bármit tettem az merénylet volt a szemében a gyerek ellen, és mindíg a gyerekkel takarózott. De talán most lehiggad. Szóval néhány férfi se jobb az ex nőknél:-)
Szia!
Én nem vagyok aktív résztvevője nnek a fórumnak, de sztem azokkal az exekkel van a fő gond, akik azt hiszik, még mindig ők az elsők és egyetlenek a párjuk életében.
Ha már a gyerekről is szó van, természetes, h érdekel,kivel tölti az idejét.Szerintem benned ilyenkor az anya dolgozik és nem az ex.De javíts ki nyugodtan, ha tévedek:)
Sziasztok!
nemtudom itt vagytok e. Engem a ti oldalatok is érdekel, mert mint irtam én is ex vagyok, de én leszakadtam a volt páromról teljesen, de sajnos ő nemnagyon rólam. Most amióta van ez az új kapcsolata, lehigadt, hogy jön a baba, mégjobban. De nagyon dühít, mikor ott van a párja, még annyit se tud mondani a telefonba, hogy elfelejtett elmenni a szülőértekezletre, de ha nincs ott, akkor a hangja is más, és dicsérget milyen csinos voltam, mikor utoljára látott. Ettől nekem hányingerem van, én mindíg elég hivatalosra veszem a hangsúlyt, mikor vele kell beszélnem. De a gondom a következő. A kislányunk ott van náluk minden 2. hétvégén. Én szeretnék megismerkedni az új hölgyeménnyel, mert azért szeretném tudni, kivel is van a lányom napokat. Ennyi, és semmi több. Ez olyan borzalmas szerintetek a Ti oldalatokról? Semmi rossz szándék nincsen, és nagyon örülök nbeki, hogy a volt párom végre megállapodott. A hölgy is állítólag féltékeny rám, pedig én nem hivogatom, talán igy ő is látná egy személyes találkozásnál, hogy tőlem nincs mitől tartania. Hülye ötlet?
Sziasztok lányok!
Jó volt megosztani veletek a gondokat. Most már muszáj lefeküdnöm, mert holnap sajnos korán kelek.
Remélem, az álom majd segít - holnapra jön valami jó ötlet majd. Ígérem, megosztom Veletek!
Jó éjszakát!
Húha, ezt szerintem ne tedd! Nem jó ötlet :(
Csak ártanál vele, úgy érzem.
Nekem nincs ötletem, de valószínű az idő megoldja a mi gondunkat. Talán az ex is elmarad, ha már ott leszek, meg, ha saját rezidenciába költözünk (nem kacsalábon forgó házba, csak máshova, mint ahol most él a párom :)).
Én is ebben a cipőben járok.Mindenki azt mondja, azzal ártok a legtöbbet, ha dühöngök,de ki tud nyugodt lenni ilyenkor???
Csúnya dolog ezt mondani, de szívem szerint néha összeütném a fejüket néhányszor:)