Az emberi kapcsolatok (beszélgetős fórum)
"mert annyi kudarc, annyi csalódás éri"
Ha igaz barátok vagyunk ,akkor kizárt dolog a csalódás,ha mégis ezt érezzük valakivel szemben,sosem voltunk igazán a barátai.
Sőt, nem csak megvárja a válaszodat, de felhív, ha nem kapott tőled levelet, vagy nem írtál sms-t. Aki aggódik érted, és tükröt tart eléd akkor is, ha akkor ez kegyetlenségnek tűnik, mert ő tudja, hogy neked most erre van szükséged.
Lehet több igaz barátod is. Szerintem. Ha nyitott vagy és befogadó, akkor ilyen embereket vonzasz be, és körülveszed magad velük. Nem egyforma mélységű, de mind igaz és őszinte barát. És rájössz, hogy van egy, aki a legfontosabb.
“A jó barát olyan valaki, akivel együtt semmi különöset nem tesz az ember, aztán rájön, hogy a “semmi különös” nagyon is különös. A jó barát mindent elmesél magáról neked. A jó barát olyan valaki, aki tényleg örül, ha győztél, és megdolgoztál a sikerért. Olyan valaki, aki előtt nem kell védekezned, és nem kell jó benyomást tenned rá. A jó barát ennek a sok csodálatos valakinek a megkapó egyvelege, akivel közös emlékeid lesznek majd, akinek adsz, és akitől kapsz – ő a “most és mindörökké jó barát.”
Direktebben, az igaz barát az, aki ha megkérdezi:Hogy vagy?, még megvárja a válaszodat is...érted ugye?
Egy idő után az ember "szelektál"...mert annyi kudarc, annyi csalódás éri...s elkezdi megválogatni, nagyon megválogatni, hogy ki az, akinek még érdemes mondania valamit...s rájön, hogy az igaz barátja ugyanezt teszi...vele...
Értem,nálam is érdekesen sortírozódtak ki a barátok.
Szerinted csak egy igaz barátod lehet?-ezen már gondolkodtam néhányszor.
Igazad van! Nekem 50 évig csak felszínes "barátinak" mondott kapcsolataim voltak...
Amikor felvállaltam önmagam, felvállaltam, hogy nem kell a felszínes barátság. És akkor megnyíltak előttem az igazi barátok! Kívánom, hogy MINDNKINEK legyen IGAZI barátja! (Ez érvényes a b.nőkre is!)
Arról ismertem meg őket, hogy ha elkezdtem a SAJÁT problémámról beszélni, ne m hessentettek el: "tedd túl rajta magad!", henm meghallgattak, hogy NEKEM ez valóban probléma, pedig én is tudtam, hogy másnak nem az... Értitek a vízválasztót?
Szerintem nagyon kevés ember mondhatja el magáról,van egy IGAZ barátom!
Aki ezen "kisebbséghez" tartozik,nagyon becsülje meg!
A barátságban sok minden benne van: feltétel nélküli szeretet, elfogadás, őszinteség, bizalom...
Könnyű ezeket egy olyan emberrel szemben, akivel nem kell együttélni, akit ritkán látunk, vagy csak alkalmanként. Messziről lehet igazán szeretni. De vajon elfogadnánk e a barátunkat élettársnak? :))
Barátság... azon emberek legtöbbje, akit Én barátnak nevezek sajnos elköltözött, máshová sodorta őket az Élet... :(
Persze ettől ugyan úgy tiszteljük és szeretjük egymást, de nehéz, rossz helyzet.
De a kérdésre válaszolva szerintem az IGAZ barátság csak nagyon nehezen tehető tönkre.
Sziasztok!
Az igaz barátság az őszinteségen alapszik. Aki nem viseli az őszinteséget, annak szerintem igaz barátai sincsenek.
További ajánlott fórumok:
- A Facebook rombolja az emberi kapcsolatokat?
- Egyik legfontosabb emberi kapcsolatunk: a barátság
- Az internet és a közösségi oldalaknak hála ugyanolyan jók és működőképesek az emberi kapcsolataid, mint azelőtt?
- Miért van az hogy aki csonka családban nőtt fel, az nem tud szoros emberi kapcsolatokat kialakítani, miért nem tud kötődni emberekhez?
- Emberi kapcsolatok.
- Semmi, de semmi érzékem nincs az emberi kapcsolatokhoz,...