Az éltető napfény, avagy kell-e ennyire félnünk tőle? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az éltető napfény, avagy kell-e ennyire félnünk tőle?
"Mióta hatásos népegészségügyi kampányok keretében óvják a lakosságot a túlzott napozástól, háromszorosára nőtt a napfénynek tulajdonított bőrrák -elsősorban a melanóma- eredetű halálozás, indítja 2006 szeptemberében a Medical Hypothesis-ben megjelenő tanulmányát Anthony J. Yun, majd így folytatja: A napfény-kerülést ajánló kampányok meglehet, alábecsülték a napfény-függő biológiai folyamatokat, melyek láthatólag védelmet nyújtanak a rák ellen.
A meghökkentőnek ható gondolat nem légből kapott: az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy a D vitaminhiánynak meghatározó szerepe van a különféle rákok kialakulásában, s megfordítva: a D vitamin véd a rákkal szemben, s rákbetegeknél lassítja a daganatok fejlődését.
Sigismund Peller amerikai orvos már 1937-ben felismerte a napfény rákellenes hatását, és Frank Apperly amerikai patológus 1941-ben különös tanulmányt jelentetett meg a Cancer Research-ben. Felmérve az Észak-Amerikai kontinensen a rákos halálozás gyakoriságát, kimutatta, hogy ez délről északra haladva fokozatosan nő, olyannyira, hogy északon már két és félszer többen halnak meg rákban, mint délen. Mégis még negyven év kellett, hogy eredményeiket újra felfedezzék."
Valaki priviben kérdezte tőlem,hogy meg tudom -e adni a listát,sajnos kitöröltem a priviket és csak most találtam meg,bocsánat.
Szóval itt megtalálod :
Nyaralni voltam,most vettem csak észre, hogy aktív a cikk!
Teljesen meglepődtem.
Megpróbálok utánnanézni,de szerintem nem sok sikerrel,ugyanis ez üzlet,nem hinném ,hogy engedték publikálni névszerint őket,mármint a napozószereket.
Érdekes,és figyelemre méltó a cikked,nagyon tetszik.
Szeretném ha írnál ezekről a káros napozókról,ha lehet.Köszi!
Tetszik a cikked!!
Lehet tudni, hogy melyek ezek a napozó szerek? Tudom, hogy itt nem lehet felsorolni, de van olyan link, ahol rákereshetnék??
Köszi:-)
Ugrás a teljes írásra: Az éltető napfény, avagy kell-e ennyire félnünk tőle?