Az első osztály (beszélgetés)
ez döbbenet!Megkülönböztetés ezerrel!Igy hogyan fog megtanulni az aki nem tud?!
Tényleg figyeld meg és beszélj más szülőkkel is.Aztán lépj!Szegény fiad,sajnálom!:(
Sajnos az ember egyedül csak úgymond "széllel szemben pisil". Végigvittem már 1-2 harcot, sőt folyamatosan küzdök, de sajnos muszáj, ha valamit el akarok érni a kölykökért. (Ne értsetek félre, nem az a paraszt szülő vagyok, akinek semmi sem jó, és csak beleugat a tanár munkájába. Ettől én is hányok. Sajnos én alapvető dolgokért tépem a számat, de ez más kérdés, ezzel nem akarom offolni a topicot.)
De a szülőkkel is gond van, morogni mindenki tud, de he kellene tenni valamit, inkább meghúzzák magukat, és nem mernek a tanárnak szólni. De ez hülyeség.
Ha első szóra nem sikerül elérni valamit, hát sajnos akkor az nem lesz könnyű meccs. Ezért kell mindenképp szerezned magad mellé valakit. Hogy ne 1-1 legyen az arány.
És ami a legfontosabb, mindent higgadtan, mosolyogva kell előadni. Ez nagy "fegyver", sokan nem is tudnak rá mit reagálni.
ez nagyon jó ötlet!
Hihetetlen, hogy vannak ilyen tanító nénik, de sajnos tényleg. :(
Ez a tanítónéni nem a pályára való.
Az a baj, hogy sokan még csak a kollégáktól sem viselik el a kritikát, nemhogy a szülőtől. Pedig építő jellegűnek kellene felfogni, nem b.szogtatásnak.
nekem örök emlék maradt,mikor kislánykoromban jött a suliba a Mikulás.Bejött az osztályba és a 2-3 kitünő tanuló kapott csomagot.A többiek semmit,mintha ott sem lettek volna.
Akkor egy ilyen mindennapi dolog vajon milyen nyomokat hagy egy gyerekben?
Az én lányom is most elsős,de hála égnek ilyet nem tapasztaltam.
Szia!
Reggel hamarabb mentünk,mert tudom nemszeretik ha közvetlen óra előtt taktálják őket.Szóval rákérdeztem ,a válasz:hááát hiányzott is,de amúgy nincs vele semmi gond.Majd kérdeztem hogy ha valamit még pótolnunk kell azt szeretném tudni.-Félénk a kisfiú,visszahúzódó,lassabban olvassa össze az eddig tanult szavakat.Mondtam hogy akkor segítsen nekem azzal hogy noszogassa kicsit.Hát ennyit tudtam tenni,egyébként is elbeszélt a fejem fölött,amit nehezen viselek,pedig marhára nemvagyok lázadó típus.És abban is biztos vagyok hogy nem fog semmit tenni.
Beszélj a tanítónénivel!
Remélem, hogy megérti a problémádat, ezeket tudnia kellene kezelni.
Az a baj, hogy vannak olyan "kedves" pályatársak, akikben eleve megvan az első benyomáskor, ki lesz a kedvenc.
Remélem, a kisfiad tanítója nem ilyen, és nem rajta jön le, ha beszélsz a tanítójával.
Most megyek, de holnap leszek.
Jó éjt!
Mond neki meg őszintén amit gondolsz erről az egészről, de nehogy zokon vegye mert akkor mlg rosszabb lesz. De mond el neki, hogy ilyenkor egy gyermek fejében rengeteg minden lejátszódik. Ha nem jelentkezne akkor is kérdezzen rá a gyermekedtől is, hogy ő tudna e válaszolni a kérdésére, és bíztassa ő is a gyerkőcödet! Sok szerencsét és kitartást!
Jóéjt nektek!
Én tanító vagyok, de az ilyen viselkedésen még én magam is meglepődöm.
Minden gyermeknek kell a sikerélmény, a dícséret, főleg a csendesebbeknek, visszahúzódóbbaknak, hiszen első osztályban az első 1-2 hónapban dől el, hogy a gyerek szeretni vagy utálni fogja az iskolát.
A dicsőségtáblától falra mászok, mert nincs két egyforma gyerek és minden gyerek jó valamiben.
Sajnos manapság az első osztály is teljesítményorientált, a lényeg, hogy bárhogy is, de karácsonyra tudjon olvasni a gyerek.
Még ha tud is, kérdem én: értő olvasás lesz az?
További ajánlott fórumok:
- Gyerekek, akik most kezdik az első osztályt
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- Első osztályban kötelező olvasmány?!+olvasó napló írás
- Mit kell tudnia egy gyereknek, aki most fejezte be az általános első osztályt?
- A kislányom most ment első osztályba. 21 fős az osztálylétszám és az első nap padtárs nélkül maradt. Mi a teendő ilyenkor, mivel biztassam