Az első bölcsödei szülőértekezlet (beszélgetés)
Nekünk már volt egy előzetes szülői értekezlet, a második majd augusztus 24-én lesz!
Az első, amolyan "pofavizit", gondolom kiváncsiak voltak a szulokre. Itt mondták el a napirendet, hogy lehet bevinni ezt-azt. Vezetni kell majd egy füzetet (gyerek, szülők adatai, ki mehet a gyerekért, betegség (ha van), gyógyszerérzékenység.
A munkáltatói csak az anyuka részéről kell. A beszoktatás elkezdésétől számitott 30 nap áll a rendelkezésre a munkáltatoi bemutatására, kulonben kiirják a gyereket a bölcsiből.
nekünk bölcsibe sose! kellett pénz, ők nem szedhetnek elvileg
Oviban sem, az szmk szedi mindig!
minden szülőire(bölcsi,ovi,suli)kell 3 dolog
pénz
pappír
toll
+birka türelem
A szülőin majd mindent elmondanak, még olyan dolgokat is, ami eszedbe se jutott volna, mégis fontos.
Amit még nálunk kértek: két kis füzet, az egyikbe írj egy jellemzést a gyermekedről, napirend, szokásai, mivel lehet vigasztalni, igényei, stb. hogy jobban megismerjék.
Aztán a másikba neked fognak jellemzéseket írni, hogy hogyan viselkedik, mennyit fejlődött, stb.
Ó de jó,hogy itt vagy :)
Feltehetek neked egy kérdést?
Bölcsihez is kell munkáltatói szerződést vinni?? Vagy csak az ovihoz kell?
nekünk anno elmondták:
A csoprt neve, a gondozók nevei, reggel mikor nyit és este mikor zár a bölcsi.Mikor va a reggeli, meg úgy általában egy teljes napirendet kaptunk mikor mit csinálnak.Hogy történik az ebéd fizetése habeteg lesz a gyermek illetve átviszik e a következő hónapra az árát vagy visszaadják.Orvosi igazolást kell vinni ha betg volt.üzenő füzet nálunk volt amibe írni lehetett a gobndozóknak meg a szülőknek is.Ruházat kinte és bentre, szekrény ki milyet kap, jelek.minek kell benn lenni e a szekrényben, ugye váltóruha, pelus akinek kell.Tisztasági csomagot kll e vinni vagy beszedik az árát, ez változó.Az ebédet meddig lehet befizetni hó elején.Ki a doktor nénije a bölcsinek.Nálunk kellett munkáltatói így azt vinni.Beszoktatás hogyan zajlik, milyen menete lesz.Milye ünnepek vannak amiken a szülők ott lehetnek.Alvós dolgokat kphat e cumi, amci, de általában igen.
Nálunk ez volt az első szülőin :)
Sziasztok! Nekünk már volt szülői, témák: mit kell vinni, étkeztetés, napirend, beszoktatás... stb. Kis füzetbe jegyzeteltem :)
De a legizgibb a végén a jelválasztás volt :)
Mindent elmondanak. Ha esetleg kérdés marad benned, bármiről, meg tudod kérdezni.
Ja, és pénzt vigyél magaddal, mert ilyenkor már szokták kérni a csoportpénzt, meg ha kell valamire.
Szia! :)
Én is augusztusba megyek az elsőre ;)
Szerintem mindent elfognak mondani ott pl. miket kell vinni a gyerkőcnek,mikor kell odaérni,mikor kell értük menni,alvási rendet,ilyesmit.
További ajánlott fórumok:
- Van élet a bölcsődei beszoktatás után?
- A bölcsődei előjegyeztetéskor is kérik a munkáltatói igazolást?
- Kisfiamat nagyon megviseli a bölcsődei váltás, mikor lesz jobb a helyzet?
- Óvodai és bölcsődei "hálapénz". Anyukák kérlek segítsetek.
- Mit szóltok a Belgiumban történt bölcsődei késeléshez?
- Nem tudja valaki megmondani, hogy mennyit keres kb. egy bölcsödei gondozó nő, felső fokú végzettséggel?