Az Elekthermax 6kW-os villanykályhát hogy kell kikapcsolni? (tudásbázis)
Fel lettem világosítva,hogy mivel ez új éjszakai árammérő,ezen a kis pöcköket nem lehet megpatkolni.
Na meg tényleg,2 éve volt kint az E-on,és ők szerelték fel,azóta senki sem nyúlt hozzá,csak ők cseréltek a télen egy olyan kis pöcköt,mert kiégett.
Van termosztát a falon,az nullára van állítva,és van rajta egy kis kapcsoló,amit 3 irányba lehet állítani,van egy ilyen csillag szerűség,mint a fagyasztókon,van egy üres,és van egy ilyen 3 ágú akármi,szerintem az a ventilátor.
Aztán a kapcsolószekrénybe van az éjszakai árammérő,mutatja a számokat,és alatta van 3 kis pöcök.
Abból a 3. le van kapcsolva.
Ha a másodikat kapcsolom le,akkor nem fűt a bojler,ha pedig az elsőt,akkor egyik sem fűt.
Tegnap azt mondta valaki,hogy hiába van lekapcsolva a 3.,átszivárog az áram,vagy mi.
Megvan.
Mivel a bojler is éjszakai áramról megy,akkor kap áramot a kályha,amikor a bojler rákapcsol a fűtésre.
Pedig a kis pöcök le van nyomva a kapcsolószekrényben.
Ilyenkor mi van?
60 W/m3 az erős túlzás.
Ha nagyon rossz a hőszigetelése az épületnek, és egész szezonban -20°C van, esetleg akkor lenne ennyi az igény.
A fűtés szerelők azért számolnak ennyivel radiátor méretezésnél, mert ők a legnagyobb hidegre méretezik a rendszert, és még azt is nagy biztonsággal.
"Mennyibe kerül"
Erre igy nem lehet válaszolni
A villany kb 50Ft/Kw, 6Kw óránként 300Ft
Éjjeli/vezérelt kb. 30Ft/Kw, ez 180Ft óránként, de csak időszakosan megy/nap közben is mehet/
Jellemzően 60W/m3-t lehet lakásfűtésre vonatkoztatni, de akár kicsivel többet is.
Innen már kiszámolható a kb. költség
Húú én tényleg nem tudom mi van...én nem értek hozzá.De télen volt kint szerelő,úgyhogy nem valószínű hogy el van romolva.Nem rég az egyik kis pöcköt cserélték az Eon-osok a kapcsolószekrénybe,mert kiégett vagy mi.
De ennyi...
Az a vicc az egészbe,hogy figyeltem az éjszakai árammérőt,és nem mozdul :D
Ez meg mégis melegít...
Nekünk régen volt, de ha nappal felfűtött, este volt csak meleg , meg fordítva. Szóval mellette kellett olajkályha, hogy amíg felfűti magát, addig is legyen meleg.Akkor a lányommal voltam otthon gyesen és kellett a fűtés éjjel-nappal.(ősszel, télen, tavasszal) Szóval én nem szerettem.:)
Ha teljesen ki akarod kapcsolni, akkor a termosztátot vedd le 0-ra vagy áramtalanítsd a lakásnak azt részét, ahol van. Aztán keress szerelőt, ezt tudom tanácsolni!:)
Fogalmam sincs,mert átalányt fizetünk.
11.000-et minden hónapban,és év végén kijött 80.000 többlet :)
Most januártól megemelték 15.000-re az átalányunkat,nem tudom így tél elejére sikerül-e nullára kijönni,ha igen,húzunk innen a francba.
Ja,és ekkora fogyasztás mellett,éppen langyos idő volt a szobában.
Elnézést az offért.
Mennyibe kerül egy ilyen kályha üzemeltetése havonta? Van egy helyiségem, amit nem lehet gázzal fűteni, gondoltuk, villanykályhát teszünk bele. De a döntéshez kellene ez az adat. Köszönöm.
Hőtárolós villanykályhánk van,éjszakai áramról működik.
Hónapok óta ki lett kapcsolva,többször ki lett fújatva,le van kapcsolva,a kis pöcök is a kapcsolószekrénybe,és mégis langyos!
A termosztát is nullán van.
Mit tegyek?
Talán elromlott.....
Hívj ki szakit hozzá!
További ajánlott fórumok:
- Hogy oldjuk meg, ha az áramot kikapcsolták?
- Ha anyák vagyunk a kikapcsolódás, BULI már luxus?
- Szerintetek korrekt ha a gyereket nevelő szülő kikapcsolja a gyerek telefonját, amit a másik szülőtől kapott?
- Segítséget szeretnék kérni! Kikapcsoltathatja a tulajdonos az áramot a házban, mert nem tudunk megegyezni? Nincs tartozásunk a számlákban!
- Az egészséges lélekhez szükséges a nyaralás és kikapcsolódás. Egyet értesz ezzel?
- Milyen könyvet ajánlanál, ami kikapcsol a mókuskerékből?