Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) (beszélgetés)
Nem tudom,kiprobaltad -e mar,de en tegnap igen!
Jujjj,imadooom! hidegen,langyosan.. Ez lesz a reggelim. Kaloriaszamoloknak is tokeletes,
Egesz adagban: 761,7 Kcal es 42,8 CH
1\4 reszeben : 190,4 Kcal es 10.7 CH
Hmm, ez nagyon jól hangzik. Szerintem meg is csinálom a napokban!:)
Köszi!
Meg nem volt idom kiprobalni,de jol hangzik!
Zabfelfujt (Zab koch)
20 dkg turo
6 dkg zabkorpa
125 ml natur joghurt
5 ml foly�kony edesito/+/- /
4 db tojas
1 kk. sutopor
1 citrom heja
baracklekvar (diabetikus!)
Elkeszitese:
Az edesito felet, a tojassargakkal, a joghurttal, a citromhejjal elkeverj�k. Beletesszuk a turot azzal is alaposan eldolgozzuk. Ez utan tesszuk hozza a zabkorpat es a sutoport. Hagyjuk egy picit pihenni, amig a tojasfeherjet kemeny habba verj�k a maradek edesitovel.Ez alatt a zabkorpa kicsit megdagad, felveszi a nedvess�get. Ha a hab jo kemeny, ovatosan a turokremhez keverj�k.
Kivajazunk egy kb. 23X 14 cm.-es (Igen ilyen pici!) sutoformat, meghintj�k zabkorpaval, hogy ne ragadjon bele a sutink. Ovatosan belecsorgatjuk a masszankat. Eloszor forr� 180 fokos sutoben sutjuk 20 percig, majd 160 fokon tovabbi 20 percig.
Ha langyosra hult, kock�ra v�gjuk, baracklekvart/diabetikus/ teszunk ra, majd jo etvaggyal, lelkiismeretfurdalas nelkul felfaljuk.
de most már látom, h az lehetett a probléma, h nem főztem meg eléggé. a krumplinyomónak esélye sem volt.
na majd nekiveselkedek még egyszer, remélem akkor sikeresebb lesz az akció :-)
ígérem utoljára jövök a kencéimmel :D
annyit viszont még szeretnék korrigálni, h a cukkinikrémbe még főtt tojást, mustárt, bazsalikomot és pici olíva olajat is tettem a többi hozzávaló mellé.
majd számolj be, hogy hogy sikerültek a csicseriborsós receptek :)
annyi, h a humuszhoz robotgép kell, én ott buktam bele, hogy a turmixgépben akartam pépesíteni :D
én amúgy az avokádókrémet borsó nélkül és joghurttal szoktam csinálni, h krémesebb legyen. úgy is fini szerintem.
heló csajok!
itt is elmesélem az új mániám tárgyát.
rákaptam a milkland krémtúróra, a tescoban lehet kapni. (remélem nem reklám)
ebből fejlesztettük ki a csodaturmix receptünket. desszertnek is tökéletes, mi edzés után szoktuk enni, baromi laktató és simán elég 1-1 köztes étkezésre.
íme a recept:
1-2 púpos evőkanál milkland krémtúró
1 jó nagy evőkanál natúr joghurt
kb 1-1, 5 dl tej
1 banán
kicsi melegvízben feloldott édesítő
pár kanál zabpehely (elhagyható)
-> ez mind bele a turmixgépbe.
eddig akivel megkóstoltattam, mindenkinek nagyon ízlett.
és az a legszebb benne, h teljesen diétás :)
Annak idejen naon sokat csinaltam ilyen palcsit,es megtoltottem,mint a Wrap-ot!!!
Csirkemell,salata,zoldsegek,sajt!
Vagy keszitettem egy bolognai alapot es azt toltottem bele es salatat keszitettem melle...
NYamiiiiiii! :P
Zabkorpás palacsinta (Update 1-es)
Hozzávalók:
1 cup tej
75 g darált zabpehely (kávédarálóban csináltam, olyan lett mint a liszt)
3 tojás
1/2 tsk. sütőpor
1 evk. olivaolaj
Elkészítés:
Mindent belepakolsz a turmixgépbe és összekutyizod.
Kicsit hagyod állni,majd teflonban kisütöd. Nekem olyan lett mint a sima palacsinta, nem vastag.
Olivával kikenem minden sütés előtt a teflont.
Tanácsok:
Mindig keverd össze a masszát mielőtt egy újabb kanállal veszel ki belőle,mert a sűrű része kicsit leülepszik.
Sósan és édesen is fogyasztható!
Nagyon finom:D
Jó étvágyat!!
Én most sonkát és sajtot tettem bele majd félbehajtottam és igy melegitettem össze.Nyamikaaa:P
Kisütheted az egészet egyszerre,mert másnap mikrózva is isteni lesz, nem száraz.
Koszi M.
vannak új mániáim az avokádókrém után szabadon én csak zöldségturmixnak hívom őket.
eddig cukkinivel és gombával készítettem el.
annyi a lényeg, hogy a felszeletelt zöldséget pici fokhagymás oliva olajon megpároljuk és fűszerezzük, aztán összeturmixoljuk 1-2 evőkanál natúr joghurttal. ha kész, lehet még hagymával és reszelt sajttal turbózni. baromi egyszerű, tápláló és finom is :)
na, hát a humusz projektem dugába dőlt, a csicseriborsó levestől meg fájt a gyomrom :D
de tényleg baromi laktató, csak óvatosan bánjatok a balzsamecettel.
az eheti kence a körözött lesz :)
nem nagy vasz iz dasz elkészíteni és egészségesnek egészséges.
250 g tehéntúró
1 pohár tejföl
2 -3 kk. őrölt pirospaprika
2 kk. csípős piros arany
köménymag
1 csokor apróra vágott metélőhagyma vagy újhagyma
só
1. A tehéntúrót és a tejfölt egy tálba tesszük, villával összetörjük, majd összedolgozzuk.
2. Megsózzuk, hozzátesszük a köménymagot, a pirospaprikát, a piros aranyat és a hagymát. Jól összekeverjük.
3. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.
Állítólag sörrel lágyítva még finomabb!
krumplis szendvicskrém
Kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. Apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, és a tört krumplihoz keverjük. Margarint,olajat, sót, borsot, mustárt tegyünk hozzá. Pirítósra kenve finom. (meg magában is, amikor a tálból kiesszük)
Olasz csicseriborsó leves light (két receptet kombináltam)
Reszelt répát, hagymát, fokhagymát, zellert lereszelünk és pici olívaolajon pároljuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel.
Ízesítés: só, bors, kakukkfű, pici balzsamecet, mustár.
Tejföllel/joghurttal besűrítjük, leturmixoljuk.
Különleges ízvilágú és nagyon laktató
jelentem: elkészítettem a zabos pogácsát köménymaggal és issssteni finom! legközelebb tökmaggal próbálom majd ki.
és épp ázik a csicseriborsó holnapra. bár gőzöm sincs, mit fogok kezdeni majd' 1 kiló humusszal, de beszámolok, hogy hogy sikerült :D
Én is ma készítettem el először, de tuti nyerő! :)
"Anyósom" majonézzel csinálta, de azt kicsit megreformáltam, és így is nagyon finom, sőt szerintem finomabb is.
Remélem ízleni fog neked is! :)