Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) fórum

Az egészség nevében (receptek életmódváltóknak) (beszélgetés)


1 2 3
69. Shila (válaszként erre: 67. - Álomvirág1)
2011. jún. 27. 17:56

Nem tudom,kiprobaltad -e mar,de en tegnap igen!

Jujjj,imadooom! hidegen,langyosan.. Ez lesz a reggelim. Kaloriaszamoloknak is tokeletes,


Egesz adagban: 761,7 Kcal es 42,8 CH

1\4 reszeben : 190,4 Kcal es 10.7 CH

2011. jún. 13. 13:51
Újabban arra kaptam rá, hogy kefirbe vagy natúr joghurtba teszek néhány szem kókuszchipst. Nagyon ízlik azzal.
67. Álomvirág1 (válaszként erre: 66. - Shila)
2011. ápr. 13. 15:45

Hmm, ez nagyon jól hangzik. Szerintem meg is csinálom a napokban!:)

Köszi!

66. Shila
2011. ápr. 13. 15:29

Meg nem volt idom kiprobalni,de jol hangzik!

Zabfelfujt (Zab koch)



20 dkg turo


6 dkg zabkorpa


125 ml natur joghurt


5 ml foly�kony edesito/+/- /


4 db tojas


1 kk. sutopor


1 citrom heja


baracklekvar (diabetikus!)


Elkeszitese:


Az edesito felet, a tojassargakkal, a joghurttal, a citromhejjal elkeverj�k. Beletesszuk a turot azzal is alaposan eldolgozzuk. Ez utan tesszuk hozza a zabkorpat es a sutoport. Hagyjuk egy picit pihenni, amig a tojasfeherjet kemeny habba verj�k a maradek edesitovel.Ez alatt a zabkorpa kicsit megdagad, felveszi a nedvess�get. Ha a hab jo kemeny, ovatosan a turokremhez keverj�k.


Kivajazunk egy kb. 23X 14 cm.-es (Igen ilyen pici!) sutoformat, meghintj�k zabkorpaval, hogy ne ragadjon bele a sutink. Ovatosan belecsorgatjuk a masszankat. Eloszor forr� 180 fokos sutoben sutjuk 20 percig, majd 160 fokon tovabbi 20 percig.


Ha langyosra hult, kock�ra v�gjuk, baracklekvart/diabetikus/ teszunk ra, majd jo etvaggyal, lelkiismeretfurdalas nelkul felfaljuk.

65. eda93927a9 (válaszként erre: 62. - Racka25)
2011. márc. 23. 17:05
Az enyémet nagyon dicsérték és ették, pedig voltak benne nagyobb borsódarabok egyben.
64. eda93927a9 (válaszként erre: 63. - Racka25)
2011. márc. 23. 17:04
Áztatni kell kb. 10 órán át, leönteni az áztató vizét és újból felönteni, majd puhára főzni.
63. racka25 (válaszként erre: 60. - Eda93927a9)
2011. márc. 22. 12:34

de most már látom, h az lehetett a probléma, h nem főztem meg eléggé. a krumplinyomónak esélye sem volt.

na majd nekiveselkedek még egyszer, remélem akkor sikeresebb lesz az akció :-)

62. racka25 (válaszként erre: 60. - Eda93927a9)
2011. márc. 22. 12:32
irigykedem :-) nekem nem sikerült a humuszt ehetőre elkészítenem, de próbálom a robotgép hiányára fogni :D
61. racka25 (válaszként erre: 51. - Racka25)
2011. márc. 22. 12:31

ígérem utoljára jövök a kencéimmel :D

annyit viszont még szeretnék korrigálni, h a cukkinikrémbe még főtt tojást, mustárt, bazsalikomot és pici olíva olajat is tettem a többi hozzávaló mellé.

60. eda93927a9 (válaszként erre: 57. - Racka25)
2011. márc. 20. 11:20
A humuszt készítettem el, finom lett. pirítóssal nagyon jó.
59. eda93927a9 (válaszként erre: 57. - Racka25)
2011. márc. 20. 09:26
Én meg krumplinyomóval fogom összetörni.
58. eda93927a9 (válaszként erre: 30. - Racka25)
2011. márc. 20. 09:25
Ma készítem el, már odatettem.
57. racka25 (válaszként erre: 54. - Eda93927a9)
2011. márc. 17. 17:32

majd számolj be, hogy hogy sikerültek a csicseriborsós receptek :)

annyi, h a humuszhoz robotgép kell, én ott buktam bele, hogy a turmixgépben akartam pépesíteni :D


én amúgy az avokádókrémet borsó nélkül és joghurttal szoktam csinálni, h krémesebb legyen. úgy is fini szerintem.

2011. márc. 17. 17:29

heló csajok!

itt is elmesélem az új mániám tárgyát.

rákaptam a milkland krémtúróra, a tescoban lehet kapni. (remélem nem reklám)


ebből fejlesztettük ki a csodaturmix receptünket. desszertnek is tökéletes, mi edzés után szoktuk enni, baromi laktató és simán elég 1-1 köztes étkezésre.


íme a recept:

1-2 púpos evőkanál milkland krémtúró

1 jó nagy evőkanál natúr joghurt

kb 1-1, 5 dl tej

1 banán

kicsi melegvízben feloldott édesítő

pár kanál zabpehely (elhagyható)

-> ez mind bele a turmixgépbe.


eddig akivel megkóstoltattam, mindenkinek nagyon ízlett.

és az a legszebb benne, h teljesen diétás :)

2011. márc. 15. 10:43
Rendezkedés közben megtaláltam egy papírt amire leírtam, hogy miből van az avokádó krém. Avokádó, borsó , citromlé, fokhagyma. A meghámozott avokádót, főtt borsót összenyomjuk krumplinyomóval, a fokhagymát meg fokhagymanyomóval összetörjük és hozzákeverjük, és citromlevet öntünk hozzá. Azt nem tudom valamilyen fűszer kell-e hozzá. Még nem próbáltam ki, de érdekesnek tűnik.
2011. márc. 15. 10:13
Csicseriborsót már vettem, úgyhogy kipróbálhatom a csicseriborsós recepteket.
53. Shila
2011. márc. 11. 08:44

Annak idejen naon sokat csinaltam ilyen palcsit,es megtoltottem,mint a Wrap-ot!!!

Csirkemell,salata,zoldsegek,sajt!

Vagy keszitettem egy bolognai alapot es azt toltottem bele es salatat keszitettem melle...

NYamiiiiiii! :P

52. Shila
2011. márc. 11. 08:42

Zabkorpás palacsinta (Update 1-es)


Hozzávalók:

1 cup tej

75 g darált zabpehely (kávédarálóban csináltam, olyan lett mint a liszt)

3 tojás

1/2 tsk. sütőpor

1 evk. olivaolaj

Elkészítés:

Mindent belepakolsz a turmixgépbe és összekutyizod.

Kicsit hagyod állni,majd teflonban kisütöd. Nekem olyan lett mint a sima palacsinta, nem vastag.

Olivával kikenem minden sütés előtt a teflont.

Tanácsok:

Mindig keverd össze a masszát mielőtt egy újabb kanállal veszel ki belőle,mert a sűrű része kicsit leülepszik.

Sósan és édesen is fogyasztható!

Nagyon finom:D

Jó étvágyat!!


Én most sonkát és sajtot tettem bele majd félbehajtottam és igy melegitettem össze.Nyamikaaa:P


Kisütheted az egészet egyszerre,mert másnap mikrózva is isteni lesz, nem száraz.

Koszi M.

2011. márc. 2. 14:37

vannak új mániáim az avokádókrém után szabadon én csak zöldségturmixnak hívom őket.

eddig cukkinivel és gombával készítettem el.


annyi a lényeg, hogy a felszeletelt zöldséget pici fokhagymás oliva olajon megpároljuk és fűszerezzük, aztán összeturmixoljuk 1-2 evőkanál natúr joghurttal. ha kész, lehet még hagymával és reszelt sajttal turbózni. baromi egyszerű, tápláló és finom is :)

2011. jan. 20. 00:14

na, hát a humusz projektem dugába dőlt, a csicseriborsó levestől meg fájt a gyomrom :D

de tényleg baromi laktató, csak óvatosan bánjatok a balzsamecettel.


az eheti kence a körözött lesz :)

nem nagy vasz iz dasz elkészíteni és egészségesnek egészséges.


250 g tehéntúró

1 pohár tejföl

2 -3 kk. őrölt pirospaprika

2 kk. csípős piros arany

köménymag

1 csokor apróra vágott metélőhagyma vagy újhagyma


1. A tehéntúrót és a tejfölt egy tálba tesszük, villával összetörjük, majd összedolgozzuk.

2. Megsózzuk, hozzátesszük a köménymagot, a pirospaprikát, a piros aranyat és a hagymát. Jól összekeverjük.

3. Tálaláskor a tetejét szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.


Állítólag sörrel lágyítva még finomabb!

49. racka25 (válaszként erre: 48. - Eda93927a9)
2011. jan. 20. 00:09
én a krumplipürét szoktam mustárral és szerecsendióval megbolondítani :)
2011. jan. 9. 10:41

krumplis szendvicskrém


Kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. Apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, és a tört krumplihoz keverjük. Margarint,olajat, sót, borsot, mustárt tegyünk hozzá. Pirítósra kenve finom. (meg magában is, amikor a tálból kiesszük)

2011. jan. 5. 12:21

Olasz csicseriborsó leves light (két receptet kombináltam)


Reszelt répát, hagymát, fokhagymát, zellert lereszelünk és pici olívaolajon pároljuk. Ha már üveges, hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük vízzel.

Ízesítés: só, bors, kakukkfű, pici balzsamecet, mustár.

Tejföllel/joghurttal besűrítjük, leturmixoljuk.


Különleges ízvilágú és nagyon laktató

46. eda93927a9 (válaszként erre: 44. - Falcngate)
2011. jan. 4. 22:17
pirított kenyérkockával fincsi
45. eda93927a9 (válaszként erre: 41. - Álomvirág1)
2011. jan. 4. 22:15
Tényleg nagyon finom :)
44. falcngate (válaszként erre: 36. - Eda93927a9)
2011. jan. 4. 10:19
Jujj ezt kipróbálom én is, dejó recept!!:)
43. falcngate (válaszként erre: 42. - Racka25)
2011. jan. 4. 10:18
Add nekünk, megesszük itt a csajokkal!!!:DDD
2011. jan. 4. 00:45

jelentem: elkészítettem a zabos pogácsát köménymaggal és issssteni finom! legközelebb tökmaggal próbálom majd ki.

és épp ázik a csicseriborsó holnapra. bár gőzöm sincs, mit fogok kezdeni majd' 1 kiló humusszal, de beszámolok, hogy hogy sikerült :D

41. Álomvirág1 (válaszként erre: 40. - Eda93927a9)
2010. dec. 29. 14:25

Én is ma készítettem el először, de tuti nyerő! :)

"Anyósom" majonézzel csinálta, de azt kicsit megreformáltam, és így is nagyon finom, sőt szerintem finomabb is.

Remélem ízleni fog neked is! :)

40. eda93927a9 (válaszként erre: 38. - Álomvirág1)
2010. dec. 29. 14:22
Nagyon finom lehet. A többi hozzávaló is tetszik. Együtt tuti íze lehet. Köszi, ezt elkészítem.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook