Az Apa szerepe a gyermekek életében (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Általában a férfiaknak addig jó a gyerek,míg nincs vele baj.Csak játszani kelljen vele,max.a cumisüveget odaadni,tisztábatenni.
Ha sír,vígasztalni kell,vagy fáj valamilye,akkor már anya a soros.
Én is mindenben számíthatok Speedzre, kivéve talán a kakis pelus cseréjét :))))
Nagy segítség, hogy amikor már én hulla fáradt vagyok, képes hajnalban, vagy éjjel is segíteni az altatásban, ringatásban, pedig ő sem alhat bármikor, mennie kell melóba. Szokta is mondani, hogy ő mindig bőgő gyereket kap a kezébe :)))
Igazán az elejéhez nem tudok hozzászólni, mert az én kisfiaménál rosszabb apukát el sem tudtok képzelni: nem is látta több, mint 4éve!!(ennyi idős a kisfiam)
Viszont több,mint 2éve vagyok együtt mostani párommal, aki nagyon jól kijön a gyerkőccel.Igazán szeretik egymást, és Balázska ha együtt vagyuk hármasban is, csak rajta lóg. Közös családi vállalkozásban dolgozunk, így nekem marad több időm a gyerekre, de ha feltűnik a színen "apuci", akkor egyfolytában mesél neki.. Néha azon vitatkozunk Balázskával, hogy ki is beszéljen a páromhoz:)
Megtapasztaltam mit jelent az, hogy egy gyereknek szüksége van apára is!
Igen, azt mondják, a férfiak nem tudnak mit kezdeni egy csecsemővel, mert a baba csak sír és eszik, meg alszik. Később, ha már kommunikálnak, akkor már tudnak velük játszani. Szerintem sok jó apa van, attól függetlenül, hogy a család együtt marad, vagy sem.
Az én apám is jó apa volt, pedig nem szerette a gyerekeket látszólag, 4 éves voltam, mikor elváltunk, de amíg élt és nem lett nagyon alkoholista, sokat törődött velem, nagyon szerettem, jó barátok voltunk.:)))
Nnnna, hol is kezdjem. Nálunk sosem volt menekülés. Voltak időszakok, amikor én úgy éreztem, hogy a párom semmit sem segít, de ez voltaképpen abból a félreértésből adódott, hogy én nem szóltam, hogy bármit is csináljon, ő meg úgy gondolta nagyon jól elboldogulok egyedül és nincs szükségem segítségre.
Azért nagy átlagban nálunk az a helyzet, hogy minden nap délután, nagy közös séta van hármasban összekapcsolva a vásárlással és egyéb elintézni valókkal, fixen apa fürdet, este választhat elmosogat, vagy megeteti a gyereket. Van, hogy ő fekteti le, van hogy én. Ha megkérem, hogy most csak ketten menjenek le sétálni, had legyek kicsit egyedül, akkor leviszi egyedül a gyereket. Nálunk apa jár mostanában edzeni, de ha megkérem, hogy most ne menjen, mert úgy érzem nem birok a gyerekkel, akkor gond nélkül itthon marad. Alapvetően, ha kérem, hogy valamit csináljon meg azt megcsinálja minden gond nélkül. De, ha nem szólok, hogy mondjuk mosogasson el, akkor felőle ott állhatna a mostlan három hétig is.
Végülis így bele gondolva rendes férjem van:)
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.