Az antibiotikumot minden nap órára pontosan ugyan akkor kell bevenni? (tudásbázis)
7. c1e9612cd3
2009. nov. 25. 18:20
nem árt, ha legalább kb egy időben veszed be mindig! Ennek az oka az, hogy mindig egyenlő legyen az antibiotikum szint a szervezetedben. Így tudja leggyorsabban, és legjobban kifejteni a hatását. Képzeld el, ha össze- vissza szeded! Egyikszer nagyobb a szervezetedben a gyógyszerszint, mint kellene, másikszor meg már ürül kifele, azaz nincs akkora dózisban benned, amennyi ahhoz kell, hogy gyógyulj. Ennyi.
6. 5e76004fb5
2009. nov. 24. 11:18
ennyire nem kell szigorúan? de közelítőleg:)
5. 3d3ae91143
2009. nov. 24. 10:37
Azi Sandoz a neve.
De még soha nem hallottam ilyet azelőtt,hogy órára pontosan kellene bevenni..
Tegnap délután kettőkor vettem be,most akkor várhatok az evéssel,mert evés után lehet,csak..
4. bfd6e572b2
2009. nov. 24. 10:32
igen, orara pontosan kell bevenni, nekem is igy mondtak. Elotte ossze-vissza szedtem, mikor ep eszembe jutott, nem is hatottak akkor!
3. Boszy28
2009. nov. 24. 10:32
Szia!
Én ilyenről nem tudok. Gondolom evéshez van kötve a gyógyszer, nagyjából úgyis hasonló időpontban szeded be.
Egyébként milyen antibiotikum?
2. 3d3ae91143
2009. nov. 24. 10:05
Sziasztok
Kicsit meg vagyok zavarodva,mert antibiotikumot kell szednem napi 1x2-tabletta..
A háziorvos,és az ügyeletes orvos,nem mondta,hogy pont 24 óránként kellene,a betegtájékoztató sem ír ilyet a patikus,viszont a lelkemre kötötte pont 24 óránkét.
Én már nem értem..
1. 3d3ae91143
2009. nov. 24. 10:02
Az antibiotikumot minden nap órára pontosan ugyan akkor kell bevenni?
További ajánlott fórumok:
- Mitől jön elő mindig húgyúti fertőzés? Mi a legjobb gyógyszer rá, az antibiotikumot kivéve?
- Méregdrága antibiotikum...
- Petefészek gyulladás, mindenképpen kell antibiotikum? Nektek mi segitett?
- Annyi mindent hallani az angyalokról, de vannak sötét erők is.Ezek pontosan milyenek?
- Mit tegyek, ha 3 havonta véres hólyaggyulladásom van és csak antibiotikumot adnak minden alkalommal?
- Laptop, notebook, netbook és minden ilyesmi. Pontosan mi a különbség, milyet vegyek?