Az ananászt hogyan tövesztessem? (tudásbázis)
12. d41005143d
2015. márc. 30. 08:51
ez nehez dio,mert az ananasz nagyon melegigenyes,otthon meg nincs annyira meleg.
11. kriszti0430
2008. szept. 9. 09:58
Nekem sem sikerűl soha! :(
10. sucika17
2008. szept. 8. 22:54
Én már mindenhogy próbáltam, de sikertelenül.:(
9. Ica és Laci
2008. szept. 7. 16:35
Én két féleképp probáltam.A neten olvastam hogy levágom a levele alatt 2 cm-rel földbe ültetem cserépbe zacskot huzok rá alulrol öntözöm 2 ho mulva megered.Hát ez elrohadt.A másik verzio ugyanugy vágom le a levél alatt kicsit oldalt megformálom a husbol maradt részt,hogy egy pohárba bele tudjam álitani.2 naponta cserélem a vizet és a levélre is csorgatok vizet.Azt olvastam rövidesen megjelenik a gyökér el lehet ültetni.Nekem 2 honap után gyökérnek nem mondhato valami kis szálacska megjelent,de a levele elkezdett nöni és ujakat is hozott.Igy aztán egy honapja földbe tettem de jol elvan magának,remélem megmarad mert már 4 honapja él remélem élni is akar még sokáig.
8. M_Marcsa (válaszként erre: 7. - Age11)
2008. szept. 7. 09:49
Valahol olvastam, mit kell tenni, hogy teremjen. A googleban.
7. age11
2008. szept. 6. 23:08
Nekem anyukám levágta az ananász tetejét, beletette vízbe gyökereztetni, majd mikor gyökere lett, elültette. Be is foganzott, hajtásokat is hoz, de termés az nincs. De jól mutat.
6. annaluca
2008. szept. 6. 22:20
Az én anyukámnak sokadszori próbálkozásra megeredt az ananász-levele.
5. akkor van
2008. márc. 10. 15:02
öszönöm. Egy csomó dolgot töltöttem le róla édesanyámnak akarok kedveskedni vele.Elég macerás és sokára lesz belőle valami, deazért megpróbálja. 3 év mire hoz virágot vagyis termést és utána elhal...
Na hátha sikerül.:))
4. NOA
2008. márc. 8. 14:37
Ananász közepéből is maradjon egy kevés a levél alatt, majd beülteted a földbe.Levele álljon a föld fölött:) Napokban láttam a Tv.ben.
3. M_Marcsa (válaszként erre: 2. - Akkor van)
2008. márc. 7. 15:23
Be kell földbe ültetni, cserépbe, talán homokos talajba és kész.
keress rá a google-ban.
2. akkor van
2008. márc. 7. 14:59
Magát a gyümölcs leveles részét hallottam hogy lehet tövesztetni, de hohyan? Ötletek?
1. akkor van
2008. márc. 7. 14:58
Az ananászt hogyan tövesztessem?
További ajánlott fórumok:
- Fórumozás, de hogyan?
- Te is szerető vagy? Hogyan éled meg a dolgokat?
- Az ananászt hogy lehet gyökereztetni?
- Hogyan érleljem otthon az ananászt?
- Hol kell tárolni az ananászt, ha már elültettük a cserépbe és rátettük a nylonzacskót hideg helyen vagy meleg helyen? Legyetek szivesek megí
- Hol kell tárolni a félig éretlen ananászt?