Az agyagcserépbe kell tenni műanyag kaspót? (tudásbázis)
Tudtommal a kaspóba teszik a cserépbe (akár agyag akár műanyag) ültetett növényt. A kaspó éppen arra van, hogy elltakarja cserepet, dekoratívabban nézzen ki a növény, illetvefelfogja a cserép alján esetleg kicsorgó locsolóvizet, vagy amit alulról kell locsolni, a kaspóból szívja fel.
Semmiképpen sem a csreépbe rakom a kaspót. Hanem a kaspóba a csrepes növényt :-)
Szerintem attól függ, lukas-e az alja. Ha nem lukas, akkor tegyél bele műanyag cserepet, és emeld meg pár centire kavicsokkal.
Én nem vagyok oda a cserepekért, mert megszívja magát a vízzel, tehát elveszi a gyökerektől, és onnan már nem szívja vissza a növény, így sokkal gyakrabban kell locsolni. Viszont kétségtelen, hogy sokkal esztétikusabb a műanyagnál.
Megragadtad a lényeget.
Az orchidea "kaspóban" nem pang, mivel nem öntözik. Időjárástól/évszaktól függően 1-2 hetente lavor/dézsa/bármibe rakva, felülről öntözve, egy ideig ott van, majd ebből kivéve, lecsepegtetve kerül az alátétbe, lehetőleg csepegésmentesen. Nem pang sehol semmi. (Vétettem: "Orchideának az kell, mert a kaspóban is fényt kap a gyökere." helyesen: Orchideának az kell, mert a műanyag "cserép"-ben (ami kaspóhoz hasonlítható) is fényt kap a gyökere.)
A víz is pang a kaspóban.
Nem minden növény szereti.
További ajánlott fórumok:
- Valóban káros mikróban melegíteni? A sógornőm még a tápszerhez a vizet is mikrózza. A szilárd táplálékot is műanyag edényben mikrózza. Baj?
- Mit tudtok mondani a müanyag abalakokról? Ellene és mellette!
- Műanyag ablakomon vizesedik alulról.Mit lehet tenni a párásodása ellen?
- Panellakásban a műanyag szobaajtókat hogy lehet szebbé tenni? Festeni lehet? Vagy csak a csere marad?
- Mi a neve annak, amit hajmosáskor a gyerkőc fejére lehet tenni (műanyag valami) és nem folyik az arcába, szemébe a víz?
- Műanyag csúszda "feltöltődése" ellen mit lehet tenni?