Az 1980-as években is volt éjszakai és délutános pótlék már? Mikor került bevezetésre (beszélgetés)
Eléggé elcsendesedett a fórum. Őszintén mondom, nem volt könnyű meló kikotornom ezt a törvényt, amely választ ad FI kérdésére.
Most azért egyetlen!!! "köszi" jól esett volna a lelkemnek.
Nagyon szívesen! Én is, ennyivel (is) többet tudok.
"Az 1937.évi XIX.tv. a munkaviszony egyes kérdéseinek szabályozásáról"
említi először a műszakpótlékot.
28.-ik oldal!!
De már a 11-12. században a céh-ek (iparosok szövetsége) is szabályozta a munkaidő hosszát, a dolgozók pihenéséhez, stb. való jogának biztosítását, pl. a fiatalkorúak éjszakai műszakra való beosztásának tilalmát... de itt még műszakpótlékról nem olvastam.
Vagy átsiklottam felette. Egyébként érdekes olvasmány, akit valóban érdekel a dolgozók és munkáltatók kapcsolatának alakulása, sok mindent meg lehet tudni a linkből. Érdemes beleolvasni.
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok a 44 órás munkahét bevezetéséhez?
- Magyar érettségiben ha a novellaelemzésnél a szerzőről és koráról nem tudok semmit, mit írjak a bevezetésbe?
- Mennyi tejterméket ehet egy nap egy kb. 1 éves gyerek, ha csak 1 hónapja kezdtük a bevezetését? Van minimális és maximális határ?
- Darabos étel bevezetése lépésről lépésre?! Segítsetek! 8 hónapos baba anyukája
- Vegyes táplálás bevezetése, szoptatás mellett?
- 5 hónapos babánál mivel lehet elkezdeni a glutén bevezetését a háztartási kekszen kívül?