Avon tartozás (beszélgetés)
Sziasztok.2012-ben keletkezett egy 65.000ft-os Avon számla, amit a volt anyósomnak köszönhetek, mert ő rendelt ennyi értékben. Utoljára 2013-ban kaptam tőlük levelet, amire reagáltam is, de megegyezés nem történt, a részletfizetéssel kapcsolatban. Azóta nem is kerestek engem. Mivel én azóta már férjhez mentem másodszorra is, a nevem is változott, na meg a lakcimem. A kérdésem az lenne hogy van e olyan hogy 5év után elévül az ilyen tartozás?
Szia. Engem a volt anyósom húzott be az Avonnal. Azóta sem lett kifizetve. 2012-ben volt ez.Utoljára 2013-ban kaptam tőlük levelet, amire reagáltam is, de nem jutottam velük közös meg egyezésre. Remélem hogy egyszer majd elévül.
ha törölnek a tnői poszt alól,akkor még a koordim csapatában benne hagynak,mint adós??
köszönöm válaszod, bocsi,hogy figyelmetlen voltam
Ha figyelmesen elolvastad volna a másik hsz-t akkor ott olvashattad volna, hogy nem. Soha semmi nem történt a behajtó cég részéról a levélben való felszólításon. A végén pedig hosszú évekkel később kifizette a töredékét a volt nevelőanyja páromnak.
végülis akkor ment behajtó stb az avon részéről??
Hát ebben a történetben nagyon nem;)
Csak itt nem szépült meg senki :)
A szépségért szenvedni kell.
Mivel a kedves mama is koordinator volt így hozzá érkeztek a megrendelt dolgok, mi csak a csekket és a koordinátori dolgokról a papírokat és a következő aktuális katalógust kaptuk. Közel 5-7 évig ment ez mire kaptunk azt a levelet hogy ha most a töredékét kifiteti akkor a többit elengedik. Ezt sikerült behajtani férjem volt nevelőanyján. A felhelentéssel meg nem mentünk sokra. A bíróság kötelezte a kifizetésre a kedves mamát aki persze nem fizetett és bár 1 éven belül érkezett újra felszólításos levél a rendőrségen nem foglalkoztak vele hiába ment férjem. Pedig a bíróság kimondta, hogy akkor nem csak pénzbírságot szab ki.
Én még ilyet nem hallottam.
A feljelentést jól tetted.
Egyébként ez nem évül el? Miért adták oda a cuccokat amíg nem fizették ki?
Ilyen egy pitiáner cselekedett a nevelő mama részéről, eszembe sem jutna ilyen.
Ja volt nevelőanyját férjemnek meg feljelentettük közokirat hamisításért személyi jogok vissza élésével.
12 évvel ezelőtt amikor férjem épp csak 18 éves lett a volt nevelő anyja a tudta és az engedélye nélkül beregisztrálta koordinátornak férjemet és a nevében rendelt 15 ezer forint értékben amit nem fizetett ki. Nekünk megérkezett a semmiből a katalógus egyéb papírok és a csekk. Évekig ment a cirkusz a hazudozások, hogy fizesse ki mert mi nem fogjuk. Az avon elkezdte küldözgetni a behajtó leveleket ezen felül semmi nem történt az ő részükről. Már több mint 200 e felett járt az összeg mikor 1 éves szünet után újra kaptunk egyet hogyha most töredékét befizetjük elengedik a többit. Ezt végre hajlandó volt kifizetni férjem volt nevelőanyja.. Amúgy a behajtó céget anno soha semmilyen formában nem tudtam elérni se mail se telefon semmi..
Ez utóbbi a gondom nekem is :)
De, ki lehet, bár az nem derült ki, hogy mennyi pénzről van szó.
Sőt az sem derült ki, hogy miről van szó.
De pár ezer forintot nem lehet kifizetni?
Pár ezer forintért is van követeléskezelő. A ceruzájuk pedig tényleg vastagon fog.
Hát ezt én sem értem, mondjuk az egész magas nekem mint malacnak a farzseb.
Pár ezer ft-ért követelésszervező vagy mi?:)
Vagy milliókért rendeltetek?:)
Ezt nem értem. Mit kérlelsz?
Egyébként nem is értem, el sem hoznám úgy, hogy nem fizettem ki. Vagy megfordítom miért adják oda amíg nincs rendezve a számla. Valamit veszek, kifizetem.
Nem olyan nagy összeg az.
Volt kolléganőm aki notóriusan "elfelejtett" fizetni, az ő rendelését egy idő után nem vették figyelembe, nem rendelhetett.
Így illik, én is így csinálom. :) Soha nem volt hitelem vagy tartozásom. Annyi pénzt költök, amennyit megkeresek. Oszt jó napot! :D
Sosem tartoztam az avonnak, hozták, fizettem osztjónapot.
Hallottam olyat is hogy nem foglalkoztak vele, pedig tartozott. Mi most kérleljük,de ha hagyom akkor megoldja helyettem más?? :)
És olyankor már a követelt összeg tartalmazza a végrehajtó munkadíját, kiszállást, akármilyen plusz költségeket is. Vastagon fog a ceruzájuk.
Előbb vagy utóbb, de követeléskezelésre kerül a dolog. Egy cég sem hagyja a kintlévőségeit.
Sziasztok. Van e köztetek olyan,akinek tanácsadónője,esetleg saját maga tartozik az avon felé?? Mit tesz ilyenkor az Avon valójában?? Szerződésben levő dolgokat tudjuk.Volt e akit követeléskezelőhöz adtak át??
További ajánlott fórumok: