Avatar című film/agyvérzés? (beszélgetős fórum)
Kiváló a film, pazar a látványvilága, pedig nem is IMAX-ben láttam, csak 3D-ben, de fantasztikus hatással volt rám.
Ezzel James Cameron megint a csúcsra jutott, akárcsak a '98-ban bemutatott Titanic-filmjével.
Le a kalapot előtte.
Úgy tudom a 3D azoknál az embereknél okoz problémát,akiknek a látása nem tökéletes.De akkor is csak fejfájást okoz,persze nem törvényszerűen.Megnéztem a fórumhoz tartozó Avatar c. filmet,és teljesen magával ragadott a -történet a -színek,szóval minden.
Érdemes megnézni.
nem értem, mi köze az agyvérzésnek a 3D-hez...magas vérnyomásos ember megnézi...megijed...???
én ilyen összefüggést még nem hallottam, a 81 éves nagymamámat is elvittem 3D-be (ráadásul magas vérnyomásos) és nagyon élvezte.
Sziasztok!
Először hagyományos 2D-ben néztem meg a filmet, és nagyon tetszett. Alapvetően rendező a végtelenül gazdag fantáziavilága, kreativitása, -a képessége, hogy képes valóban ÚJ világot kitalálni- fogott meg. A történet maga a hetvenes évek gyengébb ifjúsági regényeire hajaz, de ennél a filmnél ez nem szempont.
Mivel az egyik szememre születésem óta erősen tompa-látó vagyok, -gyakorlatban:
a szemorvosnál a táblának csak a derengő fényét látom, betűket egyáltalán nem-
érdekelt a 3D hatás. Hát végignézve a filmet kissé kifárasztotta a szememet, de nagyon tetszett, és nem okozott fejfájást, vagy más kellemetlenséget. Időnként a hátsó képek kissé homályosak voltak. A párom, -akinek a látásával semmi baj- szintén homályosnak látta időnként a hátteret. Vagyis lehet, a technológia még nem tökéletes, esetleg nem mindenki képes teljes egészében látni a 3D hatást. Előfordult, hogy a képek "kiúsztak" a vászonról, közvetlen előttem lebegtek, de én azért nem éreztem a hatást, hogy körülvesznek az események.
De mindent összevetve nagyon ott van a film......
Sziasztok!
Én láttam az Avatar-t 3D-ben. Engem nagyon megfogott, amúgy is érzelmes ember vagyok, de mikor kijöttem a moziból konkrétan zokogni kezdtem, annyira feszült lettem a végére. Életem legjobb filmélménye, mindenki nézze meg!
Agyvérzés? csak depiről hallottam, azaz szindrómát neveztek el róla sebtiben, de hogy agyvérzés...
Én ugyan nem lettem rosszul film közben a 3d technika miatt, de a film előtt felhívták a figyelmünket arra, aki mégis beszédül, vegye le a szemüveget. Egy hölgy ki is ment, neki nem jött össze.
Amúgy 2d-ben is tetszett a film, a 3d nálam nem utasította maga mögé :)
az avatar rendkivul nepszeru film.
rengeteg ember megnezte, es nem szolt olyan hir rola hogy valaki agyverzest kapott volna a film nezese alatt.
masfelol. a 3d okozhat fejfajast valoban foleg ilyen hosszu filmnel.
de szerintem jobb ha az ember a hagyomanyos verziot valasztja az is rendkivul latvanyos. :)
de neked, jobban mondva azokon csodákoztam, akikről írtál.
:)
Az USA-ban kb. a 80-as években kezdtek 3 D-s filmeket vetíteni.
Most kb 4 éve ideért hozzánk, illetve ahogyan elnézem egyesekhez csak most.
Ez jó!
Ha ki akarok nyírni valakit akkor elég ha befizetem a 3D-a-s Avatarra?!:D
További ajánlott fórumok:
- Szalai Vivien:Hamis gyönyör című könyvében szerinted ki lehet a luxuslány?
- Nézed a Szeretem a testem című műsort?
- Maradj talpon című vetélkedőről mi a véleményetek?
- Nagyon nyomasztó volt számomra az új Avatar film. Ennyire...
- Valaki tudja, hogy hogyan lehet a Sims3-ban kiköltözni abból a házból ahol lakik az avatarunk?
- Tudtok magyar avatár netes játékot?