Autóvásárlás - adás-vételi szerződéskötés díja (beszélgetős fórum)
A "majdnem eladtak" egyértelműen azt jelenti, hogy nem vették meg. Pedig nem én vagyok a barátnő.
Ezért kell szerződéskötés előtt menni a szervizbe, mondjuk ügyvéd helyett.
Mivel elvittétek valahová megnézetni, azért gondoltam, hogy már megvette a barátnőd, de mivel kiderült a probléma, ezért a szerződés érvénytelen volt. Elnézést, de csak következtetni tudok, mivel nem én vagyok a barátnőd. :D
Nem vagyok járatos autóvásárlásban, de a férjem már dolgozik és igazság szerint szeretném ezt most én elintézni. Nem akarom, hogy a napjai csupa rohanásból álljon, így is nagy volt a változás az utóbbi időben. Szeretném mentesíteni, ahogy csak tudom.
A "majdnem eladtak..."-ból következtetsz erre? :o))
Azonnal bekapcsolt a red alarm, hogy ha ennyire sorban állnak érte, miért akarja ilyen erőszakosan rátukmálni.
Bármelyik szervizbe beviheted, a legjobb a márkaszerviz, ha kijön a barátotok, hol fogja felemelni, hogy alá nézzen? A festékréteg vastagsága csak arról árulkodik, hogy át van fényezve, nem biztos, hogy a hegesztési nyomokat megtalálja egy szerelő.
Igen, a zuram most valaki olyant keres az ismerősök között, akinek van ilyen autószerelője, aki ha kinézünk egy kocsit (egyet már elvittek az orrunk elől), akkor el tud jönni azonnal és megnézi.
Akkor ti ezek szerint megvettétek már és csak utána derült ki?
Autentikus :o)) Pontosan ugyanaz, mintha ügyvéd írta volna.
Ha barátod az ügyvéd, írasd meg vele, ha ez megnyugtat, de tényleg semmi szükség rá. Én inkább szervizbe vinném egy átvizsgálásra előtte. Barátnőmnek majdnem eladtak egy két darabból összehegesztett Fordot.
Nagyon agilis volt az eladó, könnyen engedett az árból is, elvittük a Fordhoz, a festékvastagságmérő fél perc alatt elárulta, hol kell keresni a bibit.
Ne ítélj előre! :P
Amúgy nem, nem mindig viccelek, de nehéz lenne anélkül. ;)
Köszönöm lányok! Azért jó az, ha ügyvéd írja (itt a rejtett hibákra gondolok). De a lényeg, hogy ingyen is írhatja és a sajátom is.
Amit kinéztem autót idő közben elvitték. A testvéremnek akartam átküldeni a linket és már nem volt meg. Ilyen gyorsan elkelnek az autók?
Már nincs adásvételi szerződés!
Tulajdonjog átruházási szerződés van!
Tényleg? Azt hittem Happy csak viccel. :D
Igen, éppen most számolom, hogy 30 ezer lesz. Tök jó!
Autóvásárláshoz nem kell ügyvéd, csak eladó, vevő, meg két tanú.
Fizetsz majd eleget az átírásra.
Sziasztok!
Tudom, hogy google a barátom, de erre vonatkozóan nem találtam semmit. Most költöztünk haza és szeretnénk autót vásárolni nekem is, a zuramnak van. Kérdésem, hogy mennyibe kerül a szerződés-kötés, ez mitől függ, az összegtől? Mint vevő gondolom engem terhel ez az összeg? Vihetek saját ügyvédet vagy ahol vesszük, ott kell a szerződést megkötni?