Autósok, az autó többet fogyaszt, ha az ablak le van engedve? (tudásbázis)
pont erre akartam meacska célozni, a légellenálás, nics sok tapasztalatom vezetés terén, csak több mint egy év folytonos vezetés, az első évemben tulléptem a 100,000km csak romániában, s még magyarország felé járk
ltam, egy dubával, klimám az nemvolt, de azt a skodámon láttam a fogyasztásmérőt, de tudjátok az ablak igen sokat jeletn, egy lehuzott ablak személyautoknál 4%terjedő fogyasztás töbletet okoz, ha belegondolsz, az szép kis teljesitmény, bár nemmondom hogy én mit tudok, kedvemtöl függöen vezetek, ha megnyomod többet fogyaszt, természetes, de, pl egy transittal indultam székelyudvarhelyről budapestre és vissza, söför társaim idejétől nem lemaradva, 3literrel kevesebb üzemagot fogyasztottam 10020erenként, szocal 7literrel jártam meg, jövet menet terüvel, ez azthiszem nem talál a 10el. Na de mindenkinek van mit tanulnia, nekem is, az üzemanyag sporlo világbajnok 2,9literrel jár, német ember, egy seattal vagy nem is tudom mien autoval, 4hengeres kisauto, hát na z az igazi teljesitmény, egy adásban láttam ott még fölösleges elektromos cuccot sem kapcsol be, mert ugye az áram fejlesztésis energiába tellik, de mindenesetre, akárhogy szép teljesitmény, elismerésem neki.
nyilván többet fogyaszt.
és igen, akkor is, ha tetőcsomagtartó van fent vagy bármi egyéb amitől nagyobb lesz a légellenállása az autónak.
Ha leengeded a kocsiban az ablakot, többet fogyaszt a kocsi?
hogy a viharba ne. . . légellenállás. . .
minél nagyobb az ellenállás, annál nagyobb erőt kell kifejteni. az autó erejét a motor adja, a motorét a benzin. akkor?többet fogyaszt vagy nem???ez valamikor ötödikben(általános!!) volt tananyag.
További ajánlott fórumok:
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Rákos lett. Dohányzott vagy sok alkoholt fogyasztott?
- Vérszegénységre milyen ételekből kell többet fogyasztani?
- Szerintetek a fogyasztó teákkal vagy a proteines diétás porokkal lehet többet fogyni?tipp vagy vélemény?