Autós gyerekülés (beszélgetős fórum)
Szia!
Mi is vettünk ilyen fejpántot, párszor használtuk is, de utána azt olvastam, hogy veszélyes, ütközésnél ez megtartja a fejét és sérülhet a nyaka.
Szerintem dönthető ülés jobb lenne a picinek, nekem még a 4 éves is dönthetőben ül, és ha elalszik, akkor döntöm meg. Most akarok majd neki venni egyenes háttámlájú ülést, mert ezt már kezdi kinőni.
El nem tudom képzelni, hogy lehet a pántot használni.
Ha a gyerek még ébren van, pl. induláskor, hiába rakom fel, biztos nem hagyja a fejét a pánt alatt. Rácsúszik a szemére zavarni fogja.
Ha elalszik, meg kell állni menet közben és felrakni. Tuti felébred a gyerek és tiltakozik! Ő saját magának nem fogja feltenni.
Amúgy ez egy gumipánt táskacsattal, aminek van egy textiles része. A mi autósüléseinken nem is akar a helyén maradni, csúszkál, lepattan. Vagy vmit én csinálok rosszul…
Igen, ez ilyen. A fejpántról nem hallottam és nem is tudom elképzelni, hogy működne. Az enyémeknek is "előrebillent" a feje én is aggódva néztem. Majd ha nagyobbak lesznek már "megtartják" a fejüket.
Ha elalszunk nekünk is billen a fejünk. Nyugi. Rossz látvány tudom.
További ajánlott fórumok:
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?
- Beköthető-e gyerekülés menetiránnyal szemben az anyósülésre?
- Mikor érdemes új, nagyobb autós gyerekülést venni?
- A Giordani Zerouno autós gyerekülést, hogyan szedhetném szét mosáshoz?
- Kinek van Condor autós gyerekülése (9-36 kg) és milyen tapasztalatai vannak?