Beköthető-e gyerekülés menetiránnyal szemben az anyósülésre? (tudásbázis)
de :-)
100 %
nem
nem
menetiránnyal megegyező irányba be lehet kötni, ha nincs légzsák.
Menetiránnyal szemben pedig ugye csak a bébihordót tudod bekötni...
Én értelmeztem.
Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.
Mit?
150 cm-nél magasabb gyerek ülhet elöl csupasz seggel.
Köszi, ezt találtam én is.Infóim egyébként egy rokonomtól származott, neki gépjármű-vezető-o
ktató sulija van, képben van a KRESZ-t illetőleg.
Mondjuk én 140 cm-t tudtam.Az én lányaimnak(lassan 5 évesek)hátul olyan ülésmagasítójuk,gyerekülésük van, amit már az autó biztonsági övével kell bekötni őket.Állandóan nyomot hagy a nyakukon.Tök hülyeség az egész....
Gyerekülést is lehet.
Ülésmagasítót nem.
És hol van a 140 cm?
"A gépkocsiban vagy a mopedautóban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermek - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermekbiztonsági rendszert kialakításától függően a járműnek erre a célra gyárilag kialakított rögzítési pontjaihoz, vagy az üléshez tartozó biztonsági övhöz vagy ennek bekötési pontjaihoz kell csatlakoztatni. A gépkocsi és a mopedautó üléseihez - a vezető ülését kivéve - gyermekbiztonsági rendszer szerelhető be. Az első üléshez - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be, ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gyermeket a gyermekbiztonsági rendszerhez tartozó hevederekkel (pántokkal) is rögzíteni kell.
(8)293 A gyermeket nem kell gyermekbiztonsági rendszerben rögzíteni:
a) ha a gyermekbiztonsági rendszer beszerelésére a gépkocsi a gyári kialakítása alapján nem alkalmas (az ilyen kialakítású M1, N1, N2 és N3 kategóriájú gépkocsiban a 3 évnél fiatalabb gyermek nem szállítható, illetve a 3. életévét már betöltött és 150 cm-nél kisebb testmagasságú gyermek az első ülésen nem szállítható);
Meg a többi is?
Linkelj már, ha megkérhetlek.
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de nem lenne egyszerűbb valami csomagszállító céggel kiküldeni?
Ha csak párezer forint, sokkal jobban megérné, mint tetrix-ezni a csomagokkal-cuccokkal, esetleg megszívni egy bűntetéssel...
További ajánlott fórumok:
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- Kinek milyen biztonsági gyerekülése van? Szerintetek melyik a legjobb?
- Biciklire szerelhető gyerekülés
- Gyerekülés az anyósülésen
- Milyen biztonsági gyerekülést használtok 9 kilótól? Meg vagytok elégedve vele?
- Betehetem-e a gyerekülést az anyósülésre?