Autoimmun betegségtől hajhullás. Van valakinek erről tapasztalata? (tudásbázis)
szia,
nekem is autoimmunk betegségem van :( a hajhullás nálam is tünet, bár gondolom ez betegségenként változik... Nekem Lupusom és APS-em van. Egyik sem gyógyítható. Nincs különösebb panaszom velük, csak izületi fájdalom és érzékeny bőr/nap allergia. Régebben volt migrénem, és a terhességem sem volt egy nászmenet (egyik sem...). De ez teljesen változó, hogy kinek hogy reagál a szervezete.
Ahogy nekem magyarázták:
A kislány immunrendszere valamiért idegen testnek tekinti- a mi eseteünkben a hajhagynákat, és folyamatosan dolgozik ellene. Sajnos, igen, más sterveket is megtámadhat.
Szia!
Köszi hogy írtál. Az igazság az, hogy minden orvos mást mond. Némelyik szerint nem is autoimmun beteg a kislány. A hajgyógyász szerint igen, a gyermekorvos szerint nem. Történetünket a hajhullás gyermekkorban, éa a hajhullás topikban is olvashatod.
Szia!
Egy kedves ismerosomnak van uez.a problemaja, az a kulonbseg, hogy ferfi es mar felnott. O annyival van jobb helyzetben, hogy mivel a gyogyszereknek tobb rossz mellekhatasuk volt szamara, mint haszna, igy nem szedi, viszont, mint ferfi, nem zavarja, hogy nincs szorzete sehol a testen. Se pilla, se szemoldok, haj...semmi.
Van ra gyogyszer, de uyg tudom, meggyogyulni nem lehet belole:(. De ezt en nem tudhatom biztosan. Mit mond az orvos?
Sziasztok!
Kislányomnak nemrég diagnosztizálták ezt a betegséget. Szeretném megkérdezni hogy van-e olyan tapasztalata valakinek hogy ki lehet-e ebből gyógyulni? Lánykám mégcsak 6 éves és rohamosan hullik a haja.
Nagyon köszönöm előre is azoknak akik írnak!
Üdv: Mariann