Ausztiai munkavállalás és nagycsalád? (tudásbázis kérdés)
Nekem volt itthon bejelentett munkahelyem,és így itthon kapjuk egyszer ami jár,és a különbözetet pedig kintről.
Nem tudom,h.helyileg hol laksz,én Neusiedler am see-be mentem ki intézni.
Itthon "hivatalosan" bejelentett munkahelyem nincs, főállású anya vagyok. Persze ebből nem élnénk meg a férjem fizetése mellett sem, ezért kellett a munkahely váltás.
Itthon viszont nem fogom a GYET-et megkapni, ha a közös gyermekünk után kintről igényeljük a családi pótlékot?
Férjem kinti bejelentett munkát vállalt, hamarosan elkezd dolgozni. Mi csak most kezdtünk utána nézegetni a kinti családtámogatási rendszernek, de elveszünk benne.
Annyit megtudtam, hogy Ausztriában MI nem számítunk nagycsaládosnak, mert csak 1 közös gyermekünk van. Mondjuk én nem értek ezzel egyet, hiszen attól még a többit is mi tartjuk el, de ez más téma.
Viszont így, hogy csak 1 számít bele, adókedvezményre sem jogosult a férjem?
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Huszonévesen nagycsaládosként....?
- Mért van az hogy a nagycsaládosokról azt hiszik hogy minden támogatást megkapnak?
- Nagyon nagycsalád, de 4 gyerekkel
- Hova kell fordulni, mit kell tenni, ha átverték a külföldi munkavállalót, és nem tudja, hogy jusson haza?
- Fiatalon nagycsaládos