Áremelkedések előnyei (beszélgetős fórum)
Semmi más csak:eszünk ,iszunk ,b..unk ,meghalunk!
Semmi pazarlás kérem!Fogyjunk kilóban és népességben.
Sok előnye van köztük, hogy megemelik valami árát rá egy hétre pedig viccesen kiírják, hogy le van akciózva.
A másik és legfontosabb, hogy a gazdagok tovább gazdagodhatnak.
A recessziónak még csak a szele van itt, illetve ez lehet már kompenzálás is, hiszen nem tudni, hogy mit hoz a jövő, de az egészen biztos, hogy nemcsak vegytisztán rosszat, nagyon beszűkítő állapot, ha csak az egyelőre még meg sem jósolható veszteségekre alapozunk, valószínűleg sok oldalról sok szempontból változnak a dolgok, de ez mondjuk eddig is így volt.
Az anyagiakkal kapcsolatban például igen, sokaknak lesz kevesebb pénze, de sokaknak lesz például több is.
Szerintem ez legyen az ő gondjuk.
Nem neked kell előteremteni mások cigijére, gázszámlájára a pénzt.
Az egyéni szinten történő túlfogyasztás mentális hatásaira gondoltam, azok valószínűleg mérséklődni, illetve változni fognak.
Ismét nagyobb tere lesz az egymásba kapaszkodó közösségeknek stb.sok szempontból lehet egy témát megközelíteni.
Függőségnél ez nem így működik, nem fog kevesebbet venni, maximum egy kis ideig próbálkozik vele, utána visszaáll az eredeti szintre, és máshonnan fogja elvonni a pénzt.
(Kivéve, ha rendkívül tudatos leszokás, vagy csökkentést választ, de ez a ritkább.)
Az alap témához, és általánosan szerintem vannak pozitívumai annak, hogy nem lesz olyan mértékű a fogyasztás mindenből (is), mint eddig.
Elhiszem, hogy nagyon rossz volt, de erről, én pl. nem tehetek, akkor sem, ha dohányzok. Semmi közünk egymáshoz, nem vontam meg tőled semmit, sőt! a saját gyerekemtől sem, így feleslegesen fröcsögsz a dohányosokra. A traumádról csak is azok a dohányosok tehetnek, akik ezt tették veled és a többi nem.
És azért, mert a szüleid? ilyenek voltak, az nem jelenti azt, hogy a többi dohányzó is ilyen.
Mint írtam, soha nem öltem embert azért, hogy cigim legyen, hanem elmegyek dolgozni és megkeresem az árát úgy, hogy másra is jusson.
Jól hangzik a gondolatmenet, de nem igaz. Afrika is jó példa erre. Ott nem sok elhízott van és valószínű nem minőségi élelmiszert vesznek magukhoz.
Egyébként az általad szarnak ítélt élelmiszerek is durván drágultak (kenyér duplája kb), tehát ezekből is kevesebbet tudnak venni.
És akkor a menü egy alma egy szelet kenyérrel?
Remek kilátás!
Nem vagyok túlsúlyos, de nyilatkozom: sötét vagy, nem kicsit.
Az élelmiszer drágulással még több lesz az elhízott ember.Nem lesz pénzük a minőségi élelmiszert megvenni.
Helyette veszik a szarokat: a húst nem látott párizsit, az olcsóbb tésztákat, kenyereket, margarint.
Nyilván eszik csak már kevesebbet a magasabb ár miatt, és cukrászdába is ritkában jár.
De igazából nyilatkozhatna már egy túlsúlyos is, ha nekem nem hisztek.
Ha vissza gondolsz,,nem csak most vannak áremelkedések,,lehet hogy most vadabb mint eddig,,,de mindíg is voltak drágulások.
Láss csodát,,nem lett kevesebb dohányos,,alkesz,,és elhízott.Vagy ha igen akkor nem a drágulástól.
További ajánlott fórumok:
- Női lét előnyei és hátrányai
- A szingli lét előnyei, hátrányai
- A szingliség előnyei
- Cumi vagy nem cumi? Mik az előnyei és hátrányai?
- Veszélyes lehet az epidurális érzéstelenítés? Milyen előnyei és hátrányai vannak?
- Fog lassulni az ingatlanok áremelkedése a jövőben, esetleg stagnálni,vagy ez már rakétaként fog törni felfelé amíg világ a világ?