Aranygaluskát csinálunk kész a tészta, diót hogyan helyezzem el benne? (tudásbázis)
Én is kiszaggatom a kis galuskákat, megforgatom olvasztott vajban,majd darált cukrozott dióban.Ezeket egy kapcsos totaformába helyezem:körbe-körbe a kis galuskákat.Két réteg lesz, ami megkel és tele lesz a forma.
Ha kisül, olyan, mint egy torta és könnyen lehet szedni:csak kézzel és csak úgy törni.
Hú de rég csináltam...szerintem hétvégére meg is van az édességötlet!
Köszi!
anyosommal remekelek a konyhában de most lessz az elsö aranygaluska készitésünk!!!! :)
de ha szarul sikerül akkor anyosom mondja az utolso is lessz!!!! :)
darálva gondoltad a diót,ugye?
csak mert az első kérdésből inkább darabosnak gondolnám (helyezzem el benne).
Szóval a lényeg,h ledarálod,összekevered cukorral és megszórod a rétegeket!De van,aki megforgatja a kis galuskányi tésztakukacokat a darált dióban
Anyukám is így csinálta, imádtuk!
A vanília sodó soha nem maradt el mellőle.
További ajánlott fórumok:
- Hétvégére keresek egy jó sütit, amibe sok krém van, de kevés tészta. Tudtok segíteni?
- NoCarb tésztáról vélemény?
- Mit szoktatok enni pörkölthöz tészta és kenyér helyett?
- 2010. március 22-től két hétig csinálunk együtt egy könnyen betartható diétát?
- Mit ajánlotok, hogy az aranygaluska friss és puha maradjon pár óra múltán is?
- Apukám 50. szülinapjára csinálunk képekből egy dvd-t! Milyen zene illene alá?