Ápolási díjjal kapcsolatos nagy probléma! (beszélgetés)
Én azt hallottam, hogy már megint nem a mi javunkra módosul. Ahelyett, hogy újra beleszámítana a nyugdíj idejébe, jövőre megszűnik az ápolási díj. Indok: alkotmányos kötelesség a családtagokról gondoskodni. Szerintetek meg merik ezt tenni? Hogy már megint a legrászorultabb családokat vágják meg?
Azért kérdezem, mert december elejétől mennék ápolási díjra. De ha dec. 31-gyel meg is szűnik, akkor nem sokra megyek majd vele.
Bízom benne!
Köszi a vigasztalást!
Bicskanyitogató!
Két éve még beleszámított...:S
Ha ezt tudom előre,akkor nem veszem igénybe,és 6 órát dolgozom naponta,ami egy évnek számít!
A törvény 4 órát enged meg,ami úgy látszik,most eltünik a semmibe!!!
Ezt nem tartom fernek!!!
Nem is gondoltam, hogy lesz, amikor örülni fogok annak, hogy öreg vagyok, de most ez van. Nekem még a halva született kislányom után is számoltak évet.
Mostani számítás szerint csak egy egy kedvezményt vehetsz igénybe és ebben esetben ez az, hogy 40 év után nyugdíjba mehetsz.
Vonnak belőle nyugdíjjárulékot.
Hogyne számítana bele az évekbe?
Most tudtam,meg hogy az ápolási évek a nőknél nem számitanak bele a 40 év munkaviszonyba.
Most arra a rendeletre gondolok,amikor a nő 40 év után elmehet nyugdíjba!
Én ezt nem tartom igazságosnak,mert inkább ne lennék ápolásin,csak sajnos édesanyámnak szüksége van rám!
További ajánlott fórumok:
- Merevedési problémára segít egy új kapcsolat?
- Nektek okoz problémákat a Facebook a kapcsolatotokban?
- Menstruációval kapcsolatos problémák
- USB csatlakozásnál a gép érzékeli a kapcsolatot, a csatlakoztatott pendrive viszont sehol nem látszik. Mi lehet a probléma?
- Családi kapcsolatok és problémák
- Van köztetek ügyvéd, aki vállalkozásokkal kapcsolatos problémában segíteni tudna?