Anyukák! Ti mit csináltatok éppen mikor elindult a szülés? (beszélgetés)
Majdnem teljesen stimmel:)
Annyi a különbség, hogy nekem nem kötözték ki a lábaimat, de feküdtem és kínlódtam...
Mindkét gyereknél a magzatvíz folyt el,fájás semmi nem volt. Egyébként aludtam,hajnalban kimentem pisilni, visszafeküdtem és akkor éreztem, hogy bepisiltem, tudtam, hogy a magzatvíz az.
A labda nekem sokat segített, kevésbé fájt úgy, mint mikor az ágyban feküdtem.
Jósló fájásaim nekem is voltak, főleg hajnalban, mindig felkeltem hogy olyan furcsán kényelmetlen minden, majd visszaaludtam.
Szülés előtt viszont toppon voltam előtte nap még takarítottam is, babakádat sikáltam ki.
Amikor elfolyt a magzatvíz egy része otthon semmi fájdalmam nem volt, délután 5 órától 12 óráig szinte semmi nem történt, menses szerű fájásaim voltak 11 körül a méhszáj is félig nyitva, adtak ezért infúziót, az jól felerősítette a fájásokat-csillapítót nem kértem, de utána egyáltalán nem emlékszem hogy mennyire fájt.:)
Aludtam előtte nap végre egy igazán jót!
Délután 5 körül zöldbablevest főztem-kiszedtem belőle egy jó nagy adagot magamnak, tv-ztem és egy pici pattanást éreztem belül és elfolyt a magzatvízből egy kevés.
Evés helyett tusolás, pakolás a bőröndbe, telefonok, 9 körül felvettek a szülőszobára-fájások még sehol, 3:20kor megszületett a drága.:)
A szexet az én dokim is említette előtte pár héttel, de nekem már kissé nyitva volt a méhszáj és nem próbáltuk ki, az utolsó hónapot kihagytuk.:)
Hajnalban, 3:15-kor ébredtem kellemetlen érzésre alvásból.
20 perces fájásokkal kezdtem, és fél 12kor mentem be a kórházba ,
majd délután fél 2 -kor megszületett a Lányom :)
Nekem reggeltől kezdve fájt a hasam, sugárzott a derekamba is. A magzatvíz nem egyszerre folyt el látványosan, hanem több kis részletben.
Estére már úgy fájt, mint egy jó erős menstruációs görcs beszorozva kettővel, akkor mentünk a kórházba, még aznap megszületett.
(Én úgy "bírom", amikor filmekben látványos-ordibálós-összerogyósan jön rá valakire egyik másodpercről a másikra...)
Tévét néztem, épp azon gondolkodva, hogy megyek fogat mostni, hogy nyugodtan elalhassak a filmen!:)
Aztán ahogy felkeltem, valami pukkanásfélét éreztem a hasamban, mintha pezsgőt bontott volna a kissrác. Kimentem wc-re, valami enyhe szivárgás volt csak - onnan tudtam, hogy ez már "az" lesz, hogy enyhén zöldes árnyalata volt a víznek, tudtam, hogy az a magzatvíz lesz, és nem vizelet. 2 és fél órával később a tökéletesen egészséges kisfiam már a kezemben is volt!:)
Össze lehet téveszteni.
Én azt hittem, elfolyt a magzatvíz, közben pedig csak angyon erős folyásom volt.
Nagyon gáz volt, bementünk a kórházban, de már 2 ujjnyira nyitva voltam, szóval mégsem voltam azért annyira hüle.
Na de magas vérnyomás, székelési inger minden megvolt.
Feküdtem a szülőágyon szétrakott, kikötött lábbal, és kinlódtam.
Szerintem a nagy átlag ezzel üti agyon az időt ilyenkor.
További ajánlott fórumok:
- Németországban, azon belül is Bayorországban szült vagy szülő anyukák-kismamák, tudja valaki, hogy szülés után kötelező e a Hebamme?
- Szülés után mikor áll be rendesen a havim? Érdeklődnék más anyukáktól! Köszi
- Mit csináltatok a kórházban a szülés után?
- Azoknak az anyukáknak a jelentkezését és tapasztalatát várom, akiknek szülés után kiújult a pajzsmirigy betegsége.
- Angliai anyukák! Aki a kicsinek ideiglenes útlevelet csináltatott, annak kérték a bővített születési anyakönyvi kivonatát is?
- Vannak itt olyan anyukák, akik a szülés után 30-40 kilót fogytak és megosztanák a történetüket másokkal?