Anyatej (beszélgetős fórum)
Köszönöm a jótanácsot! Keresem a kiadványt! És próbálok minnél több információt összegyűjteni a témával kapcsoaltban. - ha minden igaz, hétfőn már az én tejcsimet isszák az ikrek! :)
Tök jó, hogy ilyen elkötelezett vagy, de tudnod kell, hogy a tejcukordiétát tartani nem könnyű. Én tejcukorérzékeny vagyok 6 éve és szoptatás mellett is tartom a diétát, hogy a babám se legyen majd az. Keress rá a neten a Laktóz Érzékenyek Társaságára,akik minden évben kiadnak egy kiadványt(500 ft), azoknak a termékeknek a felsorolásával, amiket a tejcukorérzékenyek ehetnek(márka+terméknév).Meg lehet rendelni, elküldik postán, vagy érte mész a Bródy Sándor utcába Pesten.Én tudtam az elején tejet adni egy újszülött kisbabának, de most már nincs felesleg. HA tényleg szeretnél nekik tejet adni, olvass el mindent a tejcukordiétáról, mert lényegesen kevesebb kálciumod lesz, mint más anyukáknak, ha nem pótolod. Sokkal jobban oda kell figyelned magadra. De nagyon nagy dolog, ha megteszed.
Ne is hagyd!!! :)
VAgy a másik lehetőség a TB-n keresztül... lentebb a becseiagi leírta annak a menetét! Érdemes elolvasni!
Egyetértek, mert nálunk is csak el kell menni tüdőszűrőbe, vérvétel, széklet minta. Tőlem még tejcsit sem kértek külön. Asszem 3000 Ft volt a vizsgálatok ára. Sőt! Én a második lányomnál mentem tüdőszűrőbe, ez 2006. márciusában volt, és a fiam 2008. októberében született. Az ő születése után nem kellett elmennem tüdőszűrőbe, elfogadták a 2006-os eredményt is.
Hát pedig tényleg hidd el, hogy én szerettem volna, még nem is a pénz miatt, hanem mert rengeteg volt, állandóan fejtem így is...segítehettem volna ...vagy 6 szatyorral kellett kidobnom amikor lejárt... nah a másodiknál már akkor nem hagyom magam...
Elméletileg egyáltalán nem ehetsz tejet,még a kávéba sem.De lehet kapni növényi alapú tejszinhabot,főzőtejsznit,ezekkel ugyanúgy tudsz sütni, főzni.Szójatejjel,rizstejjel krémes sütiket is készíthetsz,egyáltalán enm érzik az ízén.A férjem is azt eszi..
Ami felmerül bennem,hogy így a te babádtól is megvonod ezeket...Szép,hogy segíteni akarsz másoknak.De mint mondtam ez azért nem könnyű,és mindezek a növényi alapú dolgok drágábbak is.
Sajnos ezek a tápszerek mind tehéntejből készültek,így biztosan azért nem tudják a babaák enni.
Húsokat,rizst,krumplit,zöldséget,gyümölcsöt,úgyanúgy fogyaszthatsz/persze a "k˝" betűs zöldségekkel óvatosan!
Sok sikert!Az biztos,hogy az édesanyjuk nem fogja tudni meghálálni,ha megteszed mindezt értük...
Mi van????
Ebből semmi nem igaz! Legalábbis nálunk nem!
Amikor le akartam adni, el kellett mennem tüdőszűrőre, vérvételre (aids teszt), székletet kellett leadni és ennyi!
Azonkívül egy mintát kellett adnom a tejcsiből, amit bevizsgáltak. Ha minden stimmel jöhet a tej. Én egy hétfőn adtam a tejmintát, a többit meg intéztem menetközben. Hétfő, és szerdán már szóltak, hogy másnap várják a tejcsimet.
Azóta folyamatosan küldik véletlenszerűen a mintákat vizsgálatra - de ahhoz nekem már semmi közöm. Ha találnak benne valamit, szólank, hgoy vízkőtelenítsem ki a mellszívót, vagy jobban figyeljek a bemosakodásnál... és ennyi. Mitől lenne drágább a tej? Ezt nem értem!!! NEm értem!
(nem téged kérdőjelezlek, hanem a védőnő által elmondottakat!)
Pedig 14 hónapos a fiam és még mindig sok tejem van...
Szijjasztok!
Szerintem sokan azért nem adják le, amiért mondjuk én sem adtam le anno, a védőnő azt mondja nagyon kemény feltételei vannak és állandó ellenőrzésre kellene járni, ami miatt már drágább lenne a tej mint régebben...így nem kérik..
nem tudom, de jó ötletnek tűnik...
Egyébként tejszínhabos sütit se lehet enni??? mert akkor nagyon szomorú leszek! :)
Én még mindig itt vagyok! :)
A neten nézz utána diétás ételeknek, tejérzkenyeknek, meg ilyeneknek szerintem. Nem?
van még itt valaki?
Mert még mindig nem tudom, hogy miket egyek! :)
Akár recepteket is szívesen fogadok :)
bocs csajok, csak délután el kellett szaladnom - hirtelen.
Igen ezért is írtam le. Nekem pl. jó volt, mert volt hogy 3 anyuka vitte egy nap. Volt egy akinek csak napi 300 ml kellett, volt aki kérte, hogy fagyasszak neki le összesen 2 litert negyed literekre osztva, ő zsebből fizetett, és jött este 6 fele a harmadik, akinek a napi 800 ml kellett
egyenlőre nem akarom így eladni a tejet, csak jó ezt is tudni
Ezért viszont a TB-s jobb. Ha szólsz a védőnődnek, hogy olyan anyukát keresel, akinek kell anyatej és a TB-n keresztül szeretné rendezni az árát, akkor ő szól a többinek is a városban, és akkor szólnak neki, hogy melyik körzetben van olyan anyuka, akinek nincs sajnos elég teje.
Azért írtam, hogy vigyázzatok arra, hogy melyik nap megy az anyuci a gyerek orvoshoz, mert a doki állítólag visszamenőleg nem írhatja alá a papírt!
Találsz egy anyukát, akinek a babajának kell a tejcsi. Ő elmegy a gyerek házi orvosához, a doki felírja neki a napi 800 ml-t receptre. Vagy ott, vagy a védőnőtől kell kérni nyomtatványt( , amit jobban jársz, ha lefénymásolsz, mert ha sűrűn kérsz tőlük, akkor megőrülnek valamiért). Az egyik nyomtatványra kerülnek a nevek, hogy ki adja, kinek, lakcím, TAJ számod. Hogy milyen címre vagy számla számra kéred a pénzt. Van egy másik papír, amire fel kell tüntetni azokat a napokat, amikor vitte a tejet, és hogy mennyit vittek tőled. Asszem 27 nap fér egy papírra, kell ahhoz egy másik is, ha 30-31 napot írtok rá. Arra vigyázzatok, hogy megírjátok előre a papírt, de majd a doki úgy is elmondja, és hó végén kell elvinni hozzá a nyomtatványokat. Akkor megírja a receptet, és ezt mind el kell postázni a hozzátok legközelebb MÁK-hoz asszem. De ezt megkérded a védőnődtől, neki tudnia kell.
férjem viszi minden reggel. hétvégén és ünnepnap is! de talán szeptembertől már csak munkanapokon lesz gyűjtő... csk jön a kérdés: hétvégén nem éhes a gyerek? De erre még nem adott választ az önkormányzat!
Fizut akartam írni!!! :D
És nálatok a gyüjtőből mennek a tejért, vagy nektek kell bevinni?
Ezt a Tb-n keresztüli tejleadást még nem hallottam. Ez hogy működik???
Igen, ezért nem értem, hogy miért öntik ki. Egy minimál béres fiut már kitesz, ja! ;-)
Tényleg? Nem értem miért? Nem kell nekik a pénz? Mi úgy örültünk neki! Sok mindent abból vettünk meg, vagy fizettünk ki. Mondjuk a gyüjtő annyiból jobb, hogy ott annyit adsz le, amennyid van. A TB-n keresztül meg csak napi 800 ml-t adhatsz el neki.
Nagyon jó! :) (én utóbb most 56ot kaptam! - egy havi fizetés!!!!) :)
Én havi 40 EFt-ért fejtem a fiam mellett is a tejcsit, szerintem az jó havi bevételnek a többi mellet, nem? :)
Egyébként sajnos panaszkodnak a gyűjtőben, hogy nagyon kevés anyuka viszi be a tejcsit... inkább kiöntik!!!!
igen! (bár nem bánnám, ha több lenne :)))))
A dietetikus és a nőgyógyász... egyébként már nem tartom olyan kőkeményen, mint az elején! :)
Miért öntené ki? Én is eladtam az enyémet. Először a gyüjtőbe, aztán meg anyukáknak a TB-n keresztül volt kifizetve. Azt kényelmesebbnek tartottam, mert az anyukák jöttek érte, személyesen találkoztunk, meg tudtuk beszélni a baba dolgokat.
Még mindig 1800 Ft/litere?
További ajánlott fórumok: