Anyatej ÉS tápszer együtt a jó? (tudásbázis)
Es azóta meg volt az elvárt hízás, NomNom?
Meg a mi babonk velünk alszik egy ideje (ó jajj mennyivel nyugodtabbak az éjszakák!) és így 3x-4x leszívja rácuppan éjszaka is. Sztem ez jól termeli a tejcsit
Én is törekszem azért minél többet ciciztetni. Kéri is még mindig. Nagyon cicis baba :) még mindig van tej, aminek nagyon örülök. Most 5 hónapos lesz, és a védőnő már javasolja a hozzátáplálás elkezdését. Így gondolom, 8-9-10 hónapos koráig szoptatnám.
Szóval visszatérve, szerintem leginkább a babától függ, ha nagyon cicis, akkor a tápszis pótlás kicsit sem fog bekavarni. Egyébként gondolom nem lett volna baj, ha nem pótoljuk. Csak első babásként könnyen befolyásoltak a védőnő és gyerekorvos. Azért mert egy baba kicsit elmarad a standard hízástól, még nem feltétlen kellene egyből tápszihoz nyúlni.
Régi poszt, de én most vagyok benne, és most keveredtem ide:
Nekünk pótlást javasolt a gyerekorvos, nem gyarapodott a bébi megfelelően. Nálunk nem jelent problémát mert azt is szereti, és nem lustult el, nagyon ragaszkodik a cicihez, az a mindene, ha sír, akkor is a cicivel nyugszik meg. Most, amikor ezt írom, 4 hónaposak vagyunk, még mindig pótolom az anyatejet. Tök okés. Nem minden babánál alakul ki a cumizavar.
Csak anyatej.
A szoptatós anya egészségesebben táplálkozik a szokásosnál, a szervezetének is több vitaminra van szüksége.
Csak anyatejes baba +-ban kap K-vitamint.
Szoptasd ameddig csak tudod, ez a legtermészetesebb és legegészségesebb táplálási mód.
RitaAnna, ez merő hülyeség. Ha van elég tejed, szoptasd és kerüld messzire a tápszerreklámokat, a tejpépeket, a babajoghurtokat, a babakekszeket, a babavizeket, és még sorolhatnám. Ha te odafigyelsz arra, hogy mindenfélét és változatosan étkezz, ill. arra, hogy mikor mit kívánsz, akkor a babádnak sem lesz semmiből hiánya.
Ha pedig elmúlt fél éves, az idénynek megfelelő zöldségekkel, gyümölcsökkel kínáld, ne konzervvel, műkajákkal. Ez a legtöbb amit azért tehetsz, hogy egészségesen nőjön fel, és ne a cukros, sós ízekre cuppanjon rá már babakorában.
Ez hülyeség!!!
Ameddig van tej addig csak azt adj neki.Amúgy meg pl nem véletlenül kell nekik adni K vitamint amíg csak anyatejet kapnak.
Sziasztok,
Mit hallottatok arról, hogy mostanában azt mondják az okosok, hogy a legjobb ha vegyesen táplálod a csecsemődet? (anyatej + tápszer) Azt hallottam hogy mivel manapság nem igazán étkezünk egészségesen (pizza, cola, stb. ) az anyatejben nincs annyi vitamin (pl. K vitamin alig) mint ami a babának szükséges viszont az immunrendszere és a baba-mama kapcsolat és egyéb hatások miatt szoptatni kell. Emellett pedig tápszerezni is.
További ajánlott fórumok:
- Tápszer vagy anyatej?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- 1 éves picinek mit adhatnék anyatej helyett, ha nem fogadja el a tápszert, tejet, kakaót?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Van értelme anyatejgyűjtő állomásra menni, vagy keresni valakit, akinek sok teje van? Vagy hagyjam és tápszerezzünk?
- Valószínűleg tápszeres pótlásra lesz szükség... :( Mi a menete az anyatej + tápszer adásának?