Van értelme anyatejgyűjtő állomásra menni, vagy keresni valakit, akinek sok teje van? Vagy hagyjam és tápszerezzünk? (beszélgetés)
Lehet, hogy túlmisztifikálom, de egy anya olyan tejet termel, amilyenre az ő babájának van szüksége. Abigél, szerintem szoptasd mindig, amennyit tudod és azt egészítsd ki tápszerrel, ha szükséges.
Nem írtál le minden részletet, biztos, hogy kevés a tejed? Nem lehet, hogy csak növekedési ugrás van nálatok? Ilyenekkel mi is megszenvedtünk, de pár nap után beállt a kereslet-kínálat egyensúly.
Nálunk nagyon jó a védőnői szolgálat, nagyon anyatej-pártiak, így minden anyukát rábeszélnek a "harcra":) Igazából megéri:)
A hozzászólásom arra vonatkozott hogy az anyukának VAN!teje,de nem akar szoptatni,mert az nem jó-szerinte!Nem érdekes hogy a gyereknek a tejre lenne igénye!Megfosztja vmitől a gyerekét.Én nem írtam olyat hogy egy tápszeres gyerek nem ragaszkodik úgy az anyjához,mint az anyatejes!Te hol látod úgy mégis?!
A tápszernek szükségmegoldásnak kéne lenni(magyarán akinek nincs teje az adja!),nem pedig anyatej helyett adni a gyereknek akit tudna az anyukája szoptatni.Ennyi volt a lényeg,de talán vehetnéd a fáradtságot hogy olvasás után elgondolkodj rajta.De betüzhetem is...
Nem a képességeidre, hanem a kijelentésedre értettem a böszmeséget!
Szerinted, őszintén, attól függ, mennyire ragaszkodik egy baba az édesanyjához, hogy honnan és miből kapja az ennivalót? Egy tápszeres baba már nem ragaszkodhat úgy az anyjához, mint egy anyatejes?
És ha a tápszer tényleg annyira borzalmas dolog lenne, mint ahogy azt te beállítod, engedélyeznék a világ minden táján a gyártását és forgalmazását?
Azt kéne megérteni, hogy van, akinek nincs teje, van, akinek van, vannak anyatejes babák és tápszeres babák.
De a hátamon feláll a szőr az olyan kijelentésektől, miszerint egy tápszeres baba nem ragaszkodik úgy az anyjához, mint egy anyatejes... EZ a böszmeség!
ez egyértelmű:
:)
Én elsősorban az anyatej mellett szóltam.A kötődéssel kapcsolatban is.Akinek elkerülte volna a figyelmét az olvassa újra!
Zambak szóval szerinted böszme vagyok?Két diplomát azért össze tudtam hozni.Köszi!Azt is hogy kimondtad:"jó dolog az anyatej,a legjobb...
Az hogy mit gondolok a tápszerről az az én egyéni véleményem,és elsősorban szakmai tapasztalat miatt gondolom így.Nem 600Ft-os termékre gondoltam!
Ennek ellenére én is adtam a lányomnak 9-12hónapos kora közt esténként(kevés volt már neki a tej),ahogy tejpépeket is.Nem akartam este főzelékkel tömni és tehéntejet se,de fontosnak tartottam a meleg italt.
Mégegyszer leírom a gyengébbek kedvéért:JOBB AZ ANYATEJ MINT A TÁPSZER!
Nekem csak rövid ideig volt sajnos tejem, így tápszeres lett a fiam, nem bántam meg, nem mertem volna más tejét adni neki, még ha ellenőrzött is.
Miért akarják sokan úgy beállítani úgy a tápszert, mint ha méreg lenne???
Meg hogy ha tápszeres a baba, nem alakul ki az a kötődés. Ekkkkora egy böszmeséget!
Úgy ragaszkodik hozzám a fiam, mint senki máshoz.
Szóval jó lenne, ha az emberek tartózkodnának az ilyen szélsőséges kijelentésektől.
Jó dolog az anyatej, a legjobb, de ha nincsen, akkor ott a tápszer. Erre találták ki.
Dettó így voltam én is.
A lányzóm egy mikrogramm anyatejet nem ivott (a kórházban eltolták a dolgot, de ez mindegy is).
Az első pillanattól tápszeres volt, egyáltalán nem volt beteges, kiskorában a tanácsadáson kívül nem is voltunk dokinál betegség miatt, kb. hároméves koráig. Közösségbe kerülés után is max. egy télen egyszer volt beteg, pár napig, mint az átlag.
Most 15 éves, de amennyire egymásra vagyunk cuppanva, egészen a kezdetektől, elképzelni sem tudnék bensőségesebb kapcsolatot a lányommal.
Száz szónak is egy a vége, nem vacakoltam más anyának a tejével, nem igazodtam senkihez ilyen téren, tápszeres volt, és semmi hátránya nem lett.
Hát te is elég nagy butaságot irtál..Én sose tudtam szoptatni a kislányomat de ennél bensőségesebb kapcsolatot nehezen tudok elképzelni..Anyám szoptatott mégis anyának se volt való..ezt kikérem magamnak!!!nem függ össze a kettő!!!
A másik:mint ahogy olvastad anyukáktól hallottam nekik ez volt a tapasztalatuk..ennyi
Ez a felfogás több mint elkeserítő!Ha valaha láttad volna hogy gyártják a tápszert a kutyád elé sem tennéd oda.(Gyógyszergyárban voltam meós)
Vitaminokkal?!-meg annyi cukorral hogy az elképesztő!
Cumisüvegen keresztűl lesz a tisztelt anyukáknak bensőséges kapcsolata a babával?És a gyerek mire van igénye az nem számít?
Ostobaságot írtál!Vagy olvastad valahol hogy a tápszer jobb mint az anyatej?!Erőssen kétlem!
Ismerősnek anyatejet?Én ezzel nagyon ráfaragtam.Rengeteg volt,szóltam a védőnőnek aki gyorsan talált kismamát aki vitte folyamatosan.Gyorsan kitapasztaltam mi az amit ne egyek mert fáj tőle a babám pocakja.Igen ám,de jött az anyuka hogy az ő babája sírt egész éjjel-mit ettem.Persze nem akármilyen stílusban esett nekem.A vége az lett hogy inkább kiburogattam a mosogatóba.
A te helyzeted más,de gondoldd át alaposan kitől veszel,nem biztos hogy jó ismerőstől.Sok a konfliktus,én megtapasztaltam a másik oldalról.A védőnő tud segíteni.Tisztelem hogy tejet akarsz a babádnak tápszer helyett.
További ajánlott fórumok:
- Írj egy három betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg
- Szólánc! Az utolsó szó utolsó betűjével írj egy értelmes szót!
- Írj egy 4 betűs értelmes szót, úgy hogy az előző szó egy betűjét változtatod meg...
- Szerinted mi az élet értelme?
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Milyen sebességű szelet tol maga előtt egy állomásra beérkező metrószerelvény?