Anyagi segítségkérés (beszélgetés)
Bár én írni se tudok, nemhogy még ólvasni !
Hú, jó lett vóna nekem is belőlle!
kb 40 doboz könyvet vittek el ingyen.
A lényeg ugyanaz: pénzt nem fog érte kapni.
Örülhet, ha ingyen elviszik.
Semmit nem fizetnek. Alig pár könyvet vesznek be.
Barátnőm tavaly halt meg, komoly könyvtára volt.
Pár könyvet megvettek, a többit örült a család, hogy ingyen elvitték.
érdekes a tesóm elég sokat el tud adni
Antikváriumba vidd be. Hátha be tudnak venni valamit.
kukába semmi kép, hírdetést tegyen fel a netre, vagy adj oda könyvtárnak, vagy kérdezze meg rokonokat, ismerősőket
Mi már évek óta nem ajándékozunk. Csak a gyerekek kapnak.
Sokkal nyugisabb így minden.
Dobd ki a kukába.
Könyvekért ma már - sajnos vagy nem - senki nem ad pénzt.
Örülhetsz, ha ingyen elviszik.
Én nem pénzt kérek,viszont nagyon sok könyvem van,amit már egész biztos nem fogok elolvasni. Mondern,jó állapotú könyvek, Wivyen Fable, Cackie Collins( ezekből szinte mind meg van. Romana,jólia, Kisasszonyok mind a 10 része, Martha Teylor, ,de vannak más,még az 1970-2024-ig elég sok könyv. Ezeken kívül még sok témájú,de jó állapotú könyvek.
Én soha nem adtam pénzt senkinek. Kéregetőnek is inkább kaját vettem mindig. Vagy amikor többet főztem a kelleténél és maradt akkor vittem kis ételhordóba arra a helyre ahol tudtam hogy tanyázik egy szegény néni. Sajnos egyre több a maffiózó akik aluljárókba akárhová kirakják a nénit bácsit mozgáskorlátozottat, esetleg ne adj isten kutyával kunyerál, egész nap figyeli az egyént majd a nap végén elszedi a pénzt amit összekoldult. Cserébe talán kap egy tányér kaját.Ezért soha nem adok pénzt. Százszor inkább kaját. Persze volt olyan is aki elhajtott hogy pénz kell nem a hülye kajád, vagy receptet lobogtat hogy életmentő lenne kiváltania..mikor megkérdeztem milyen gyógyszer ez és mire kell milyen betegsége van, mondta hogy cukros és nagyon ki kéne váltania. mikor el akartam kérni a receptet hogy megnézzem nem adta ide, adjam oda a pénzt és ő majd kiváltja. Erről ennyit
Valami hasonlót írtam volna én is, mint Liliom...
Ha nincs pénzem, nincs ajándék. Ha van, akkor sem nagy ajándék! A karácsonynak nem az ajándékról kell szólnia.
Mi csak a gyerekeket ajándékozzuk, de ők is csak apróságokat kapnak.
Sokszor, én készítek ajándékot. Idén is mindenki karácsonyi manót kap, amit én készítettem.
A gyerekeknek meg különböző figurákat, van aki lámát kap, van aki cicát és van aki macit. Ezeket én is én készítem, ahogy a karácsonyi díszeket is én készítem évek óta.
A felnőttek is kapnak általam készített manót vagy karácsfa díszeket.
Van aki "ételt" kap Gasztro ajándék, pl.narancs lekvár.
Mindenki örül ezeknek az ajándékoknak, senki nem vár több ezres/tízezres ajándékot, mert nem erről szól...
Ha nincs pénzed, nem veszel semmit.
Ennyire egyszerű.
Évekkel ezelőtt megbeszéltük, senki nem vesz semmit, max csokit.
Azért kérni idegenektől, hogy ajándékot vegyél, enyhén szólva is ,,,,,,
senki sem sértődne meg,ha nem lenne ajándék.de hogy hitelt vennék föl?
Szia ! Csak azt írom, ami a véleményem. Ha nincs pénzem, nem ajándékozom senkinek. Megmondanám a családnak, hogy ők se vegyenek nekem, mert nem tudom viszonozni. Soha nem kérnék idegenektől, de mástól sem ajándékra. Nem tudom, dolgozol-e, mire költöd a pénzedet egész évben ? De ha már januártól egy kis pénzt félretennél a karácsonyi ajándékokra, valami apróságot tudnál venni legalább a család gyerekeinek, a felnőttek ki is maradhatnak. Kézzel is lehet készíteni ajándékot, sokkal olcsóbb, mint venni.
a húgomnak 500 ezer kéne.na ne.nagyon sajnállak,de a bank nem szólt.a lányomnak azonnal letiltották a kártyáját.
mikor nagyon szegény voltam,bár most sem vagyok gazdag,még jó,hogy a gyerek gyógyszerére kölcsön adott az anyám.
a lányomnak letiltotta a bank a kártyáját,mert Amerikából valaki föl akarta törni.én ugyan nem veszek senkinek semmit,igaz nincs is kis rokonom.de magamnak vettem egy kenyértartót.
Sziasztok! Olvasva a hozzászólásokat félve írok, én egy kevés anyagi támogatást szeretnék kérni karácsonyra, tudom hogy mindjárt itt van és hamarabb kellett volna ezzel foglalkozzak de nem tudtam, szeretnék ajándékot venni a szeretteimnek viszont nem állok olyan anyagi helyzetben hogy ezt meg tudjam tenni, előre is köszönöm a segítő válaszokat, a rosszakarók kíméljenek
Jobb adni,mint kapni."
Hadd szerezzek örömet neked! Amikor megadom mégnagyobb örömöd lesz
Na?
Segitséget kérnék.feltörték a bankkártyámat és levették az összes pénzemet.Nem tudok kifizetni semmi rezsit,ebédet,ezért kérem aki tud segitsen.200000ft ra lenne szükségem,akár kölcsön is.Sürgős.A bank már nem ad hitelt mert 69-éves vagyok.Köszönöm aki tud segitsen.
Nekem biztos nem tudnának segíteni, mert sosem mondanám el, pont azért, mert nem fogadok el sosem segítséget senkitől.
De tudom, 1 kávéskanál méz életben tart / nap.
Amikor még egyedül voltam, spóroltam, 3 db kiflin éltem hónapokig, hogy minél több menjen a számlára. Mellette sportoltam is.
Ha ismerek valakit,aki bajban van, annak viszont szívesen adok. Ez a kettősség lakozik bennem. Jobb adni,mint kapni.
A barátok nem tudnak segíteni?
Hogy hogy nem? Nem pénzt kellene adniuk, csak 1-1 adag ételt.
Nekem nem kellett segítség, csak nem akartam 2 főre főzni, és szinte minden nap tudtam enni a barátnőmnél vagy a tesómnál, amit épp ők ettek?
nem bővelkedem velük szociális szorongás
Milyen barátok azok, akik nem hívnak meg egy ebédre?
ha úgy van szívesen segítek akár ingyen is
mikor sok volt a paradicsom,sütőtök, cékla,eper,minden szomszéd kapott .epret csak az idős,aki nagyon szerette a lányomat.a haver a bébicéklának nagyon örült.de mióta a lányom főz,hát ők kapják.
További ajánlott fórumok: