Anyagi segítségkérés (beszélgetés)
Jobb adni,mint kapni."
Hadd szerezzek örömet neked! Amikor megadom mégnagyobb örömöd lesz
Na?
Segitséget kérnék.feltörték a bankkártyámat és levették az összes pénzemet.Nem tudok kifizetni semmi rezsit,ebédet,ezért kérem aki tud segitsen.200000ft ra lenne szükségem,akár kölcsön is.Sürgős.A bank már nem ad hitelt mert 69-éves vagyok.Köszönöm aki tud segitsen.
Nekem biztos nem tudnának segíteni, mert sosem mondanám el, pont azért, mert nem fogadok el sosem segítséget senkitől.
De tudom, 1 kávéskanál méz életben tart / nap.
Amikor még egyedül voltam, spóroltam, 3 db kiflin éltem hónapokig, hogy minél több menjen a számlára. Mellette sportoltam is.
Ha ismerek valakit,aki bajban van, annak viszont szívesen adok. Ez a kettősség lakozik bennem. Jobb adni,mint kapni.
A barátok nem tudnak segíteni?
Hogy hogy nem? Nem pénzt kellene adniuk, csak 1-1 adag ételt.
Nekem nem kellett segítség, csak nem akartam 2 főre főzni, és szinte minden nap tudtam enni a barátnőmnél vagy a tesómnál, amit épp ők ettek?
nem bővelkedem velük szociális szorongás
Milyen barátok azok, akik nem hívnak meg egy ebédre?
ha úgy van szívesen segítek akár ingyen is
mikor sok volt a paradicsom,sütőtök, cékla,eper,minden szomszéd kapott .epret csak az idős,aki nagyon szerette a lányomat.a haver a bébicéklának nagyon örült.de mióta a lányom főz,hát ők kapják.
Helyes. Bár nekem nagyon szűken van, de adnék annak aki nálam is szegényebb és a kertben segít egy kicsit.
Most pl. ideje lenne megásni a retek helyét mert lassan el kéne vetni, de én most nem tudom megcsinálni mert szikla kemény a föld.
lehet,hogy,aki pofátlan,az elfogadta volna a pénzt.a húgom mondta,ha jön a festő,és nem lesz annyi pénzem itthon,hogy ne adna.a lányom utalja át a fiának valamilyen költségét,persze,hogy kifizeti.
aki tőlem egy fillért is kicsal,az bűvész.a szomszéd kért ezer forintot kölcsön,kétszer akarta megadni.mondom elfelejtetted?
Igen, elgondolkodtató a helyzet. Én is olyantól kérnék inkább aki valamennyire ismer, de hogy ezért beregisztrálnék egy fórumba ahol tuti senki nem ismer, kizárt. És gyanú keltő. Én így biztos nem adnék senkinek. Esetleg olyannak akit a fórumon régen ismerek, belelátok évek óta az életébe valamennyire. de ez csak elméleti szinten, mert én lennék a legboldogabb ha valóban adhatnék.
Most a kertből osztogatom a fügét és a paradicsomot. 😀
Tudod hogy vannak akik ilyen sírdogálással jutnak pénzekhez. Nem ismerjük ennek a kéregetőnek a helyzetét, de sok ilyen van.
Igen, én is nagyon kevésből élek, de vannak élelmiszerek amik nem csak olcsók, de egészségesek is. Nagyon kevésből kijövök minden hónapban, mert nincs más lehetőségem.
Tavaly elmentem szüretre, jó volt az a pénz, az a társaság is jót tett nekem, viszont a testem nem igényel ilyen megterhelő munkát. Inkább megnélkülözöm azt a plusz pénzt, de vigyázok az egészségemre. A betegség nagyon sokba kerül. Mondhatni, luxus.😀
Ha tényleg nincs senki se barát, se család, akkor annak komoly oka van.
Hát nem tudom...Nekem akkor is fura, hogy valaki így próbál megélni.
Ha nem lenne családom vagy barátaim, akkor is tudnék segítséget kérni pl. a kollégáimtól. Simán etetnének 1 hónapig, de még a szomszéd is.
Azt írta, hogy ki tudta fizetni a lakhatási költségeket, gondolom azért maradt valami. Valahogy abból kell akkor kihúznia.
Te is kevés pénzből élsz, és sosem kéregettél még itt, ahogy sokan nem teszik meg.
Számomra az hihetetlen, hogy nincs egyetlen egy ember sem, aki adna neki kölcsön x összeget, hogy kaját tudjon venni? Volt kolléga pl. vagy bárki...
a családommal nem vagyok jóban. Édesapám alkoholista és bántalmazott régebben. 16 éves korom óta önellátó vagyok. A mentális problémáim miatt kissé néha nehéz boldogulni de mindig volt munkám most van először olyan ,hogy nem alakultak megfelelően a dolgok. Édesanyám nem is akart csak kulcs voltam ahhoz hogy kiszabaduljon a gyermekotthonból. A barátaim sajnos nem tudnak segíteni próbáltam. Jelenleg is mindent megteszek amit tudok de gy látszik nem megy.
Szerintem ez neki is eszébe jutott. Sajnos sokszor vad idegen emberek könnyebben segítenek mint a rokon. Lehet persze hogy ennek is oka van, de most mindegy. Aki tud, segítsen.
20 éves vagy. Hol vannak a szüleid? Testvérek vagy bárki, aki rokon vagy barát?
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem 20 éves vagyok egyedül élek a fővárosban,július közepén kirúgtak a munkahelyemről,mert a mentális problémáim miatt kaptam egy idegösszeroppanást...Ez miatt a rezsit és a lakbért bírom csak ki fizetni a hónapban viszont ételre már egy kanyim se lesz. Nem tudok kihez fordulni és kérlek valaki segítsen nagyon szégyellem magam,hogy idejutottam de 3 napja nem ettem és csak próbálom megoldani ezt a szituációt. Munkát már szereztem,de előleget még nem kérhetek ki mert próbaidőn vagyok. Köszönöm ha valaki tud valamennyivel segíteni
Helyes, akkor mostantól nem kell semmilyen számla :)
Tumbo, Globus! Segíthetek?Postán dolgozom, mindig az voltam.. Most nyugdijasként szintén posta partneres vagyok. Tehát ha valamelyik banknál van számla és van hozzá kártya bárhol ahol bankautomata van felvehető. A költségek különbözőek lehetnek. Postán is felvehető a postai terminálon keresztül a kezelő közreműködésével. Egyébként a postás nyugdijas kifizetési naptár szerinti beosztás alapján kiviszi nyugdij utalványon. Bankkártya hiányában az illetékes bank pénztáránál fizetik ki.
a postás hozza ki azt mondták,ott nem nyithatok folyószámlát.a takarékba jártam,mivel az bezárt,így a postás hozza.
Nem értem, ha úgyis felveszed, elmész érte, miért nem postára kéred, azaz házhoz viszi a postás?
a lányomnál van a hamvasztási pénzem,el tudna belőle hozni.mert mikor megszűnt a számlám,kivettem a pénzemet.azt meg a jóisten sem tudja,mi lesz holnap.meg hát a nyugdíjamat sem költöm el mindet.az egy szerencsétlen dolog volt,hogy így jött össze.az utolsó percig vártam a felvétellel,aztán így jártam.
Gyanús tranzakció esetén az összeg lényegtelen, akár 2 eFt is lehet, mert ha valóban gáz van, akkor viszik a többit is.
A néni esetében nem az összeg volt gyanús, hanem az, hogy az ügyintéző ismerte a nénit és tudta, hogy az unokája a rendelkező a számláján, és azt is, hogy van mögötte család, azaz nem köt senkivel eltartásit.
De, ha most lenne, még meg tudnátok oldani. Mi lesz holnap???? Isten tudja, az se biztos, hogy élek majd.
Azt már mindenki ismeri, ha Hansi N.országban van, nem rohan haza, inkább így intézi el, küld egy kazal virágot.
Szerencsések a leghosszabb napsütötte hónapban születtem, nem aranyárban van a virág.
A másik négyről még nem beszéltem, abból csak egy ismeri a Hoxát.
ja,ha az is nyitva lenne.félek,hogy az lesz a következő,amit bezárnak.
További ajánlott fórumok: