Anonim fórumindítás (beszélgetés)
Mennyi vizet ittál ma téma borzalmasan kínos?
Kiinduló alapelv az volt, ha van olyan téma, hogy nem szeretnénk megismertetni kilétünket, hasznos funkció. Hülyeségekre alkalmazni ugyanúgy a portál szabálytalan használata, mint a "zöldre van a rácsos kapu festve" vallomás.
Tökéletesen megértettem a mondandód, egyszerűen csak semmi értelme és erre világítottam rá, de te még ezt sem érted. Akkor én is lefordítom neked de utoljára, mert nincs türelmem magyarázgatni az egyértelműt. Ha valaki nem akar választ adni egy témával kapcsolatosan mert kellemetlennek érzi, akkor semmit sem változtat a helyzetén, hogy a kérdező névvel vagy a nélkül kérdezett. Ha a válaszadó válaszol, akkor is kiadja magát a haverjai előtt ha a kérdező neve oda van biggyesztve és akkor is, ha nincs.
Ha valaki "rühelli" a válaszadást ahogy te fogalmaztál, akkor ne válaszoljon, nem kötelező.
Nem értetted meg a mondandóm.
Nekem van itt kb. 10-15 olyan kedves ismerősöm, akikkel közelebb kerültünk egymáshoz. Némelyik facebookon is ismerős, valamint telefonon beszéltünk.
Az intim témák rájuk sem tartoznak, mivel sokan vagyunk hasonló helyzetben, ezért befolyásolt anonim kérdésre a válaszadás.
Anonim rühelli, de mi írjunk róla?
Sajnos a legtöbb kérdés kamu. Kitalált probléma, amit a fórumindító egyre tovább sző. Hiába kap bármilyen tanácsot, mindig van valami kifogása.
Persze ezt meg lehet tenni másod vagy harmadnickekkel is, de azt is elég könnyen ki lehet szúrni.
Ha valaki régen regisztrált, de az évek alatt alig van hozzászólása, majd hirtelen aktív lesz azzal a nicknévvel.
Ez az egyik probléma.
A másik pedig, ha valaki indít egy kényes kérdésről egy fórumot, akkor az a minimum szerintem, hogy ő is a saját nevével teszi azt, nem pedig anonim, ha a válaszolóknak nincs lehetősége álarc mögé bújni.
Ezzel egyáltalán nem értek egyet. Ugyan már nem nagyon olvasgatom a fórumokat mert nem vagyok kíváncsi a sok rosszindulatú fröcsögésre de nem igazán találkoztam olyannal, ahol a FI bunkón reagált volna építő, szépen megfogalmazott kritikára. Olyat persze láttam, hogy sértő hozzászólásokra sértően válaszolt vissza, de ez teljesen érhető is. Amikor valaki segítséget kér (legyen az bármilyen téma is) és e helyett csapatos degradáló köpködést kap vagy a kritika érzéketlenül van megfogalmazva, igen-igen bántó lehet, szóval még jó, hogy visszavág. Bennem inkább az fogalmazódott meg, hogy teljesen érthető volt, hogy vissza szóltak, sőt, én még jobban osztottam volna a népet. Persze nem olvasok minden fórumot, de amit olvastam, az alapján ezt gondolom.
És hogy "honnan tudhatná a hozzászóló, hogy a FI mitől sértődik meg"? Sok kritika nagyon durván, érzéketlenül van megfogalmazva, és nem a segítő szándék jön át, amikor olvassa az ember. Aki ilyen módon fogalmazza meg a hozzászólását, az ne csodálkozzon azon, hogy a fórumindítótól ugyan ilyen érzéketlen választ kap.
De arra is ott a jól bevált formula: nem rólam van szó, hanem anyámról, a szomszédról, öreganyám térdekalácsáról 🙃
Tééééényleg, mióta van anonim fórum, megszűntek ezek a más helyett kérek tanácsot topicok.
További ajánlott fórumok:
- Miért van az, hogy ha valaki indít egy fórumot, akkor egyes személyek a fórumindítóra támadnak egyből?
- Mi a véleményed arról, aki teljes anonimitásban bántó stílusban fórumozik?
- Információk az anonim fórumokról
- Attól jó a Hoxa, hogy anonim
- Ha egy csoportba felteszek valamit, de anonimként akkor ismerőseim látni fogják?
- Vallomások anonim