Annyira szeretnék egy jó esküvőn résztvenni. Régebben,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Vége van már a lakodalomnak,
nagy bánata van a menyasszonynak.
Forgatja a karikagyűrűjét,
sajnálja a régi szeretőjét. 😉😉
Mindig tanulok valamit itt. Sose hallottam, hogy az őszibarack süti lakodalmas süti.
Nem is láttam, pedig voltam néhány falusi, háznál tartott lakodalomban. Felénk nem volt szokás.
Megsütöttem a héten ezt a sütit, nem bírtam magammal. Nekem is van receptem, fiatal koromban csináltam már.
Kisebb adagot készítettem, első nekifutásra az is elég lesz. Az én receptem szerint nem kell vaj a
töltelékhez, helyette darált diót tettem bele. Vérnarancs aromáért bejártam a fél várost, mire kaptam.
Jól sikerült! Az unokáim még nem ettek, de még nem is láttak ilyet. Nagy sikere volt, az újdonság
erejével hatott. Az utolsókat már elosztották maguk között, kinek mennyi jár még.
A neten nézegetve a recepteket, mindenhol lakodalmas süteménynek nevezik. Most már tudom ezt is.
Ó, de szép emlékeket idéztél fel!
A búcsú mindig nagy eseménynek számított egy falu életében.
Nálunk Mária napkor volt a búcsú, szeptember elején.
Búcsúkor, este bált rendeztek méltó befejezéseként a napnak.
A zenészek játszottak, mi meg hajnalig táncoltunk, ismerkedtünk
a fiúkkal és a szerelemmel. Csuda szép volt a boldog, gondtalan ifjúságunk.
Tényleg soha..
se esküvőn, se lagziban.
Mi is tíz év együttélés után házasodtunk össze a feleségemmel, hétköznap,volt ott két tanú és utána mentünk vissza dolgozni..
ma hülyén hangzik, de így történt.
Kicsit irigykedek is Rád, fogalmam sincs, hogy mit hagytam ki.
Én a Blaha-Astoria vonalán nőttem fel, ott jártam iskolába, fiatal éveimben volt Pesten minden, de speciel disznót sehol sem vágtak..-)
Igen, azok a régi szép idők.🙂
Sátoros lagzik,házi sütik,megvolt a maga "bája.
További ajánlott fórumok:
- A párom sok szemétséget csinált régebben, én még nem vagyok túl ezen, így sokszor kiakadok. Mit tegyek?
- Ezt régebben sűrűn elfelejtettem... :D
- Van köztetek akinek lapos a hasa vagy izmos és régebben nem volt az, lenne egy két kérdésem!:)
- Annyira cikire sikerült az esküvőnk. A gyerekek elkezdtek...
- Van kedvetek még életmódtanácsadáson résztvenni?
- A 18. kerület környékén, hol lehet AVIVA tanfolyamon résztvenni?