Angol Bulldog (beszélgetés)
Figyi
Ha ennyire nem vagy otthon ezen a téren, akkor inkább hagyjad! Egy angol bulldogot nem olyan egyszerű még tartani sem, nemhogy tenyészteni!
Tenyésztés nem egyenlő a szaporítással!
Tenyészteni elsősorban Kiváló vérvonalú kutyákat szoktak.Törzskönyv a minimum!Azon felül tenyész szemle is szükséges, mert különben alul bélyegzett törzskönyvet kapsz csak a kölyköknek!
Ha megfogadsz egy tanácsot, először inkább tanulmányozz azután próbálkozz!
DE EGY KUTYA NEM TÁRGY!!!
CSAK A PÉNZÉRT NE SZAPORÍTSD!!!
NEM ARANY TOJÁST TOJÓ TYÚK!!
HA MÉGIS TENYÉSZTENI SZERETNÉL BÁRMILYEN KUTYÁT,AZT NAGYON GONDOLD ÁT!
TUDSZ E NEKI MINDIG ENNI ADNI,FOGLALKOZNI VELE ELEGET...(EZ NEM CSAK AZ ETETÉSRŐL SZÓL)
MINDEN ÉVBEN KÖTELEZŐ OLTÁSOK.AMI KB.8000 FT
3 HAVONTA FÉREGHAJTANI
KIÁLLÍTÁSOKRA HORDANI
EGY BULLDOG NAGYON KÉNYES FAJTA,GYAKORI A BŐRBETEGSÉG, SZEMBETEGSÉG,EMÉSZTÉSI PROBLÉMÁK,ÉS MÉG SOROLHATNÁM!LENNE PÉNZED MINDIG ÁLLATORVOSHOZ VINNI? NÁLUNK CSAK EGY NATÚR VIZSGÁLAT IS 3000 FT-NÁL KEZDŐDIK!!!
STB....
GONDOLD ÁT!
DE LEGELŐSZÖR IS, TANULMÁNYOZD MAGÁT, A KUTYÁT!
MERT NAGYON SOK MINDENT NEM TUDSZ RÓLUK!
Sziasztok!
Egy kérdés:Az angol bulldog tenyésztéshez kell valami papír/okirat?Illetve hogy hány nap után hordja ki a szuka a kölyköket,hogy tudjam mikor kell nagyjából vinni császároztatni?Esetleg valami tipp,hogy hogyan tudom megállapítani egy szukán,hogy terhes,és ezt mikortól lehet megállapítani?(mondjuk a 3. pároztatás után megtudom állapítani valahogy?
Várom ,és előre is köszönöm a váalszokat!
Üdv
Konkrétan a terhességi időszakra lennék kíváncsi,hogy mikor milyen vizsgálatok szükségesek,mikor mit kell csinálni a szukával,milyen védőoltások kellenek a kölyköknek,a szülés konkrétan hogy zajlik,meg hallottam hogy őket császározni kell,szóval nem vagyok még ott ebben a témában,azért is kéne valami olvasmány(könyv,link)
ha tudtok valami linkeljétek már be!
Köszi
Szia!
Mire gondolsz pontosabban?Mit szeretnél tudni róluk?
Az interneten pedig sok minden megtalálható...
Nem tudtam válaszolni, mert nem voltam gépközelben.
Hát..., nem egy prémium táp a Pedigree!
Sziasztok!
Frissen regisztrált tag vagyok!Szeretnék angol bulldogokkal foglalkozni,tartani,tenyészteni őket!Tudnátok ajánlani valami könyvet,vagy linket a tenyésztésükkel kapcsolatban?(google-ben próbáltam,de semmi használható nem volt)
Előre is köszönöm!Üdv
Szia!
Kipróbáltuk a Pedigree junior csirkehús rizzsel-t,és nem megy tőle a hasa.
Neked mi a véleményed a Pedigree-ről?
Hát mit mondjak, van még mit tanulnom...
Köszönöm a segítséget!
A 70-80dkg. egy kutyinak? Az nagyon sok! Attól is lehet hasmenése! Rá van irva a tápra, hogy mennyit kell egy nap kapnia! Azt kell kétfelé osztani!
Ha túl sokat adsz, nemcsak hogy hasmenése lehet tőle, hanem fogyhat is! Ennek megvan a bilógiája!
Nekik rövidebb a bélcsatornájuk, mint a kisméretű kutyáknak. Ha sok tápot adsz a szervezet gyorsabban továbbitja, tehát nem szivódik fel, ezért nem gyarapszik és hasmenés formájában távozik, mert nincs ideje összesürüsődni!
Gazdi boltban vettem, Dog Chow...
Már fel volt bontva.
Pár nap alatt váltottam át neki, nem volt 1.5 hét sem.Akkor lehet ez a baj?
Csak olyan rafinált,hogy az új tápja(Dog Chow junior bárány+rizs)jobban ízlik neki,és azt kieszi belőle, a másikat meg otthagyja :D
Van étvágya rendesen...Még a másik kutyó kajáját is megeszi amit otthagy.2X esznek egy nap, csak száraztápot,fejenként 70-80 dkg/nap...
Ma a hasmén végett, főztem nekik.
Főtt hús+főtt répa+főt rizs.Ezt össze zutyultam és jóízűen megették.Ebből fél kilót fejenként..
Kíváncsi leszek hogy holnapra mi lesz..
A múltkor is ahogy főtt kaját kapott, elmúlt a hasmenése..A kedve amúgy nem változott, kis bolond :D
Köszi!
Ha lesz időm biztosan írni fogok... :)
Meg nem is nagyon tudok mit írni, hiszen minden nap ugyanazt csinálják... :D
A bulldognak nem túl jó az emésztése!
Ha megy tőle a hasa ( ha ettől megy és nem valami bacitól) az azt jelenti, hogy nem tud rendesen felszivódni a tápanyag!
Sajnos ezt én is végig csináltam! Nem hiszem, hogy a fehérjét nem birná, csak nem mindegy, hogy milyen formában kapja! Lehet aztán, hogy más összetevővel van a gond! Hol szoktad venni a tápot?
Mennyire fokozatosan? Mert legalább egy- másfél hét kell az áttéréshez! Mennyit adsz neki enni? Annyit amennyi rá van irva vagy többet? A nagyobb mennyiségtől is lehet hasmenése!
Melyik tápot adtad neki azelőtt? Szoktál neki mellette ezt-azt adni? A tápba raksz még valamit plusszba?
Sajnos fertőzéstől is mehet a hasa! Nem lehet, hogy benyalt valamit?
Az előző tápban öszvissz volt 15% nyersfehérje..Elég gagyi, de csak ettől nem ment a hasa, előtte a többitől ment...Mos a dogosban van 29%! Ez jó lenne neki szerintem de megy a hasa tőle :(
olyan mintha nem bírná a fehérjét... :(
Még azt szeretném megkérdezni, hogy az a hasmenéses dolog mitől lehet,amiről a naplóban is írtam?
Idáig egy olcsóbb fajta tápot kapott, attól nem volt semmi baja, csak nem fejlődött valami szépen...
Most kipróbáltam a Dog Chow Juniorját a bárányosat,és ismét megy a hasa.Pedig fokozatosan váltottam át...
Meg kell mondjam, csak ámultam és bámultam!
A chekopee,az eukanuba, és még a tökéletesnek hitt Hill's is az 1-s felsorolásban van... :-O