Angliában élni - az érem másik oldala (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Angliában élni - az érem másik oldala
menj el egy lengyel vagy litván boltba ott tuti van, sima angol boltban is van de az fehérborban, Tescoban a lengyelsoron is van akár.
Nagyon jó a cikk :) Tényleg igy vannak a dolgok :)
Mondjuk én a gyerekvállalás nehézségeirol nem tudok semmit, de ez tényleg így van :) Mondjuk nekem sehol nem kellett papír a munkához, pedig van. Csak tapasztalat kellett (angol).
A csapnak mi értelme van? külon a hideg és melegvíz... Bosszantó :) Jah a wc lehúzó kilincs????? :DDD Először kerestem hogy mit kell megnyomni, vagy meghúzni, aztán láttam azt a kilincset... Gondoltam "miért van egy kilics a falon?" (Reptéri wc) aztán "próba szerencse alapon "nah akkor próbáljuk meg hátha" és nem egy ajtó nyílt :DDD
amugy sok hasonló dolgot lehet venni. mák pl szokott lenni sainsbury'sben vagy minden lengyel boltban. Túró is van, lenygyel boltban Twaróg néven vagy tesco hütőrős lengyel részén vagy asda hűtős lengyel részén. Amúgy curd cheese. Nekem a tv-paprika hiányzik még...
Puxx mindenkinek
Wan vki warwickból és környékéről???
En aupair vagyok Angliaban lassan 3 honapja. Eddig velem mindenki kedves volt es segitokesz, amikor az egyetemen voltam nyilt napon , akkor se sajnaltak le meg semmi. En egyetemet jottem ki keresni ez az elsodleges celom , es az aupairkedes ugye nem fizet jol (zsebpenz) de van szallas , etel, ha szerencsed van akkor normalis csaladhoz kerulsz , ha nem akkor sincs semmi baj , csak merjel lepni , keresni mas csaladot van itt millio meg egy.
Nekem ha valaki tudna segiteni , hogy az egyetemre miket csinaljak meg persz az IELTS nyelvvizsga mellett. A tamogatast ugye mindenkeppen megkapom nem kellessz kulon meg azutan is rohangalnom?
Esetleg meg ha valaki azt tudna h szemelyi edzoi allast otthoni IFBB diplomaval lehet-e szerezni ? Es hogy fizet?
Elore is koszonom
sziasztok. meg szerettem volna kérdezni, hogy mennyi az ottani tb. érettségi után szeretnék külföldön dolgozni, elsősorban nyelvtanulás miatt. először au-pairkedésre gondoltam, de az nincs bejelentve, és nekem muszáj lenne, az epilepsziám miatt.
XXX
nekem az a tapasztalatom, hogy itt megbecsulnek, es van elobbrejutas. meg kell maszni a rangletrat, de meg lehet.
es ha mekiben vagy hasonlo munkaban nem robotolnal, akkor jol gondold meg, hogy megeri-e kijonnod :)
Köszönöm a cikket!
Szeretem ezeket a saját kézből tapasztalt sztorikat olvasni. Őszintén, eléggé elvette a kedvemet hogy kimenjek Angliába, majd meglátjuk mi lesz... (nem csak ez a cikk, mostanság több dolog utal arra, hogy lehet jobb lenne itt nekem.) A hegyek és a Balaton hiánya kevésbé izgat, inkább az lombozott le, hogy jobb munkát szinte lehetetlen találni, és én nem azért mennék ki (majd akkori művészeti diplomásként) hogy a mekiban robotoljak :( Itthon lehet nehezen, de jobban megbecsülnének a szakmámban? :)
Sziasztok!
Nekem is vannak ismerőseim odakint...
Nem voltak valami jó véleménnyel.
De miért ne lehetne különbség Anglia különböző részei között. Az egy nagyon vegyes ország, 3szor voltam kint különböző helyeken, és NEM TUDTAM általánosítani, mindenhol másmilyen volt.
Simán el tudom képzelni, hogy mindegyik beszámoló igaz.
en is egyetertek a cikkel en harmas ikreket nevelek es harom gyerekkel egyzseruen iszonyatos koltsegeink vannak
sztem aki kalandbol jon ki es tudja hogy haza fog menni annak mas, valamint amig nincs gyerek addig sokkl tobb penzt lehet gyujteni
nekem jo allasom van tekintve hogy recesszi van megsem fogadjak el igazan a 15 eves szakmai tapasztalatomat valamint a ket diplomamat igazan
sztem most a kulfoldieket kifejezetten nem csipik de errol a mas nemzetek invazioja tehet
engem ert diszkriminacio, foleg pl a child tax creditemet ami hivatalosan jar ettol az evtol negy honapja nem adjak ide, sot meg azt is be kellett mutatnom, hogy veszek a gyereknek etelt itt es nem csak kitalalom hogy vannak, bar ugye ennek megvan az oka hogy miert
en otthon ugyanannyit kerestem mint itt, tehat nem kerestem rosszul de azert mert kozgazdasz vagyok, en az angol ferjem miatt vagyok itt mert ide akart koltozni
tehat osszegezve mindenki maskent latja a dolgokat, minden terulet mas, nagyon sok minden szol minden orszag ellen es mellette
minden orszagnak vannak hibai es mint turista es mint ott elo ember sokkal sokkal masabb minden
en delen elek itt egy szobas hazat lehet venni 100-150 ert, harom szobas 200 korul van
tehat joval dragabb minden, melo most kifejezetten nincs es rengeteg jol kepzett szakember munkanelkuli sajnos
Sziasztok!
Számomra elképesztő, amit a cikkekben olvastam!
Én és a barátom szintén két éve élünk Angliában.
Két és fél hónapot töltöttünk Birmingham-ben, azóta észak-nyugat-on élünk. Ennyi negatívumot olvasva, megkérdezném miért maradtatok itt?
Mi az éves 15000 fontos fizunkból (fejenként) boldogan megélünk... Mióta kint vagyunk négyszer voltunk nyaralni (Tenerife 2X, Ciprus, Dominika 2hét)és évente 2-3-szor haza. Jövöre 3 hálós kertesházat veszünk 20% önrész befizetésével. Ezen a környéken már 60000 fonttól lehet venni ilyet... Jó állapotban! Akinek nem tetszik az időjárás... költözzön délre... Nagy-Britannia egy sziget... és a legendákkal ellentétben esős... (bár mifelénk idén március óta kevesebbet esett az eső, mint amennyit sütött a nap (értsd: 2 hét napsütés... 2-3 nap eső). Valóban nem lehet kapni Dobos tortát, gyulai kolbászt, pannónia sajtot stb., de képzeljétek Dominikán sincs!!!!! :D Sőt a legtöbbet Mo-on kívül sehol nem lehet kapni... ez nem Anglia hibája! Nekünk még semmilyen afférunk nem volt angolokkal, se itt se Birminghamben. Az tény hogy logikus gondolkodásban nem a legjobbak... de hihetetlenül jószándékuak! Minket soha sehol nem ért negatív diszkrimináció magyarságunk miatt... sőt még segítőkészebbek... ha valamit személyesen intézünk, az eladók, dolgozók 2-3 féleképpen mondanak el mindent, hogy biztosan megértsük...
Ugyan mi nem járunk edzőterembe, tudunk olcsóbb megoldást, gyorsétterembe otthon se jártunk (én speciel meg se tehettem... volt hogy kennyérre se telt... 2-3 napig), de ha kedvünk úgy tartja megtesszük...
Most hirtelenjében ennyi jutott eszembe...
Aki meg sepróbál beilleszkedni... az mire számít?!?!
Üdv:Kardhal
én elég bizalmatlan vagyok - mármint ami a közvetítőket illeti. mielőtt belemennél, keress rá a neten, fórumokban kérdezősködj, mert sokan pórul jártak már.
és jól gondold meg tényleg, hogy mit adsz fel és miért.
szia,
esély majdnem nulla. az angol is alig talál magának munkát, + most hozzájött az idegenellenesség is.
szia,
ebben a nagy gazdasági válságban milyen a mostani helyzet nálatok?.. milyen kilátások vannak kint,munkát találni?
Mea culpa, felületesen olvastam.
Azért ez tényleg durva.
Mi a szotar.sztaki.hu-t használjuk, úgy tudom, h az Orszgágh féle nagyszótárat tartalmazza és egyéb kiegészítéseket.
Ezen kívül van könyv alakban is szótárunk, a magyar-angol az Országh féle, az angol-magyar Magay-Kiss féle, de egyikkel sem vagyunk megelégedve. Sem a könyvek, sem a netes szótárak nem tökéletesek. A legjobb eltanulni azt, amit használnak, de persze ha olyanról szeretne beszélni az ember, amiről azelőtt még nem hallott, akkor kénytelen a veszélyes szótárakat választani.
További ajánlott fórumok:
- Angliában élni
- Az érem másik oldala
- Angliában élni - az anyagi oldal
- Van kézi masszírozóm, aminek infralámpa a másik oldala. Használhatom a fájó fülemre és mennyi ideig? Mit kell fájó fülre alkalmazni?
- Hogy lehet megszerkeztetni egy háromszöget, ha az egyik oldala 7 cm, másik 4 cm, harmadik 3 cm?
- Kórházi kismama-csomag, talán bonitas. A szatyor másik oldalán lévő vers címe érdekelne...tudja valaki?