Ananászos sonkasaláta (húsvéti sonkaeltüntető) recept
Az Ananászos sonkasaláta (húsvéti sonkaeltüntető) hozzávalói:ananász(lehet konzerv is)
2savanykás alma
20 dkg főtt sovány sonka
1 fejes saláta
1 citrom leve
4 ek.tormás majonéz
1/2 dl tejszín vagy tejföl esetleg natúr johurt
1/2 cs. kapor
só
Az Ananászos sonkasaláta (húsvéti sonkaeltüntető) elkészítési módja:
A kockára vágott ananászt és almát meglocsoljuk citromlével.A sonkát és a salátát vékony csíkokra vágjuk. Elkészítjük a mártást:a tormás majonézt elkeverjük a tejszínnel, citromlével, sóval és kaporral. Egy nagy tálba óvatosan összekeverjük a sali hozzávalóit és azonnal tálaljuk.
Ha egészben hagyunk néhány salátalevelet, még jól jöhet a tálaláskor.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. márc. 25. 18:03
Az ananászos sonkasaláta (húsvéti sonkaeltüntető) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.