Én megírom az enyémet szívesen, de én is csak iránymutatónak használom, nem követem pontosan, mert úgy nem igazán ízlett.
80-100dkg tök
4dl szörp
4dl citromlé
50dkg cukor
1cs vaniliás culor
annyi víz, hogy ellepje
A kockára vágott tököt a hozzávalókkal tedd fel főni, és ennyi.
Ez az eredeti recept, de nem mindegy, milyen a citromlé, mert volt, hogy az egész faluban nem kaptam csak teaízesítőt, amiben a citrom még 10%-os sem volt, akkor kevesebb cukor kellett. Nem szoktam a tököt méricskélni sem, szemre megy. És ha megfőtt, akkor még egy pohár szörpöt szoktam beleönteni, vagyis majdnem 6dl a szörp benne a végén. Ha még kell bele cukor, akkor teszek bele, ha túl édes, akkor egy kevés citromlé. Ne felejtsd ki a vaniliás cukrot! Én egyszer hagytam ki, nagyon rossz lett!
Köszönöm nektek! És valami tuti receptet írnátok, mert itt a neten annyit olvastam...az egyiket kipróbáltam és sikeresen mellényúltam :( Nagyon savanyú lett :(
Van az a recept amikor tökből ananász szörp segítségével ananászbefőttet tudunk készíteni. Szeretném megkérdezni hogy ezt más ízű szörpből is meg lehet csinálni? Esetleg receptet tudtok?