Amikor szülni fogok, akkor rögtön gyedet kapok? vagy valami mást? (tudásbázis)
Engem is kirúgtak a benzinkútról amikor terhes lettem...persze nem ezzel az indokkal...találtak más ürügyet...konkrétan azt, hogy a munkaidőben intézem az esküvőmet, csak azért mert párszor bejött a völegényem...áááá! Csak a hülye nem tudta mire megy ki a játék, hisz a b.kút mindig átjáróház volt....s amikor egész műszak alatt ott volt valakinek az ismerőse..? Az nem volt felmondás-indok???
Már nem foglalkozom vele, mert azóta eltelt 9 év, de azt hiszem ma már nem hagynám így lerázni magam! Egyébként akkor mindegy volt, mert kevés volt a fizum, így GYED-et sem kaptam volna többet mint GYES-t....
Akkor ne törődj semmivel!;)
betegállomány a szülésig ,és a főnök meg le van ejtve! főleg ha ilyen bunkó!!
nem, kúton dolgozom (benzin:)
határozatlan idejű a szerződés. Nagyon szépen köszönöm a segítségeket
Menj el táppénzre. Táppénz időszaka alatt sem rúghat ki, illetve beszámít a munkaviszonyba, azaz abba a bizonyos 180 napba is.
Egyébként meg a kismamának kötelessége az állapotának megfelelő munkakört biztosítani.
Szia!
egy a fontos: hogy határozatlan idejű a szerződésed, vagy nem ???
Mert a szülés napjáig lehetsz betegállományban, és a szülés napjától meg 168 napra jár a Tgyás (vagy köznapibb nevén) a szülési szabadság, majd utána 2 éves korig kapsz gyedet és utána 3 éves korig gyest.
a főnököd semmilyen indokkal nem rúghat ki ha határozatlan idejű a szerződésed.
(tudom mert tavaly én is végig csináltam..egyébként nem eü dolgozó vagy???)
oh, ez igy jó. de én 12 órás műszakban éjjel-nappal dolgoztam. állítólag 8 órában nem tudna foglalkoztatni...
akkor az nem az én bajom?
Itt minden részletesen le van írva: [link]
Az, hogy mikor mi jár, milyen feltételekkel, és milyen összeggel.
Elvileg ha volt legalább fél év munkaviszonyod (természetesen tisztán, bejelentve) szülés előtt, akkor a gyerkőc fél éves koráig kapod a TGYÁS-t, ami kb. annyi mint a táppénz, aztán 2 éves koráig a GYED-et, majd 2 és 3 éves kora között a GYES-t. Emellett családi pótlékot, és a szülés után egy egyszeri anyasági támogatást.
A fenti címen, az alábbi alcímen minden kérdésedre választ találsz:
Gyermekvállalás támogatása
Anyatej és tápszer ellátás
Terhességi-gyermekágyi segély
Gyermekgondozási díj
Gyermekápolási táppénz
Jó keresgélést!
Szia!
Én szülés után Tgyás-t(terhességi gyermekágyi seg.) Kaptam 180 napig. Azután Gyedet a kisfiam 2 éves koráig. A 3. évében pedig gyes jár. Volt a terhesség előtt mhelyed?
További ajánlott fórumok:
- Baján szültem/szülni fogok
- Mit tegyek, hogy a fiam ne hordjon haza minden bacit az oviból?Napokban fogok szülni!
- Gyula Pándy Kálmán Kórházban fogok szülni
- Ha GYED alatt fogok szülni, mit és mennyit igényelhetek? Hogy jövök ki jobban?
- Angliában fogok szülni, a gyermekem kaphat angol nevet?
- Sziasztok! 34 hetes kismama vagyok Debrecenbe a Kenézyben fogok szülni Dr. Boros Miklós főorvosnál.