Amikor 11. Osztályos voltam, a 64 éves osztályfőnököm nem... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Engem mindig is érdekelt az etikett meg az illem"
Más az anyatejjel szívta ezt magába, ahogy szokták volt mondani
Én olvastam, hogy nő.
De nem sok logika van benne, mert nő a nőnek nem jellemző, hogy kezetcsókoljon, főleg, amennyiben az a tanítványa is.
Egy unatkozó fórumozóról szól.
Érdemes figyelni a többiek hozzászólását is.
Nézd meg a 7. hozzászólásban a linket, talán segít.
Ezzel le is zártam. Nekem az ilyen fórumok nem érnek meg több hsz-t.
Fórumozók!
Figyeljetek egy kicsit! Ez a "vallomás" nem a diplomáról szól.
Vallomástevő 1. hsz: "Nekem bezzeg kezet csókolt amikor ajándékot vittem, mert nekem már akkor tekintélyem volt." (Az osztályfőnökéről van szó, ha valaki nem olvasta volna).
Vallomástevő 2. hsz: "Mondjuk egyszer rám szólt, hogy inkább úgy köszönjek neki hogy csókolom tanárnő" (Szintén az osztályfőnökéről beszél).
Hát ez csak természetes. A tanárnő kezet csókolt a diákjának. A világ legtermészetesebb dolga...
Még egy emojit sem érdemel.
16-17 évesen nagyobb tekintélyed volt, mint a 64 éves tanárnőnek?
Ezt csak beképzelted.
Minek vittél neki ajándékot, ha nem szeretted? Hátsó szándék?
Az ilyen idős emberek nem is szokták tegezni egymást, főleg nem egy tanárt.
Miért nézett volna hülyének? Mert joggal várta el ,hogy 16 éves taknyosként ne le lesziázd?? Mi sosem tegeztük a tanárainkat, nem köszöntünk sziát nekik, azt gondolom ez a mai napig így van.
Nekem ez a történet sántít.
78 éves nagymamák nem szokták az unokájuk osztályfőnökét tegezni.
Főleg nem, ha az férfi, hiszen csak férfiak csókolnak kezet. Nőknek. Tehát F.i. nő.
11.osztálynak a középiskola 3 osztályát nem tudom pontosan mikortól hivjuk, de a 80-asban még 3.osztály volt, a 90-es években már 11. Tehát hősünk a 90-es években élte ezt át.
A kézcsók viszont az utóbbi 50 évben már nem igazán közkeletű, inkább fura. Tehát időparadoxonba kerültünk.
A tekintély szót leginkább férfiakra szokták alkalmazni, vagy igen erős, és nagy karriert befutott, komoly szakmai és személyes tisztelet által övezett nőkre.
Az ilyen nők viszont nagy valószíűséggel nem itt írnak ki hasonló vallomást.
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Országos Kompetenciamérés...Tanulói kérdőív: 6. osztályos fiamnak adták ma.
- 5. osztályos kirándulás
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?