Amerikai vagy brit angol? (beszélgetés)
Nekem alapvetően az amerikai kiejtés vált be,de szóhasználatban néhol a brittet követem.Ahol az a szebb.Hüledeznek is angolék(brittek is),hogy hu de szépen,meg jól beszélek angolul...:DDD
Hát ja.Még jó.:DDD
Otthon én a brit angolt tanultam, aztán kiköltöztem az USAba. Múltkor néztem brit angollal filmet és csak sasoltam h mi van...alig értettem :-)
A britek megértik az amerikait, de az amcsik alig értik a britet :-) Ráadásul itt a nyelvtani szabályokat is max hivatalos levelek esetén tartják be... Ha igényes vagy akkor brit, de ha a világnyelvet akarod használni, akkor amcsi :-)
Én úgy tanultam, hogy hivatalos helyeken, levelekben stb a britet kell (és illik) használni, beszédben ami neked szimpatikus. És nyilván a britek a britet szeretik, az amerikaiak az amerikait...
és helyesen írva brit (1 t-vel)
További ajánlott fórumok:
- Az amerikaiak miért a 18-21 éveseket küldték a háborúba meghalni? Miért nem a felnőtteket?
- Az amerikai filmekben higiéniai vagy kényelmi szempontból nem ér össze a wc ülőke eleje?
- Írnátok olyan filmeket amik Európában (Olaszo., Fr.o.) játszódnak de vagy amerikaiak vagy amerikai színészek vannak benne?
- Meg lehet tanulni az angol ( amerikai angol ) nyelvet akcentus nélkül?
- Egy nagyon régi, talán angol, de lehet hogy amerikai mese címének keresése!
- Amerikai vagy angol típusú iskola?