Amennyit adsz annyit kapsz! Szerintetek igaz ez a mondás? (beszélgetés)
:D a zsemlemorzsa semmilyen formában nem szerepelt az eredeti szövegben:D
Ez már valódi újító ötlet részedről,és mellesleg jogos.
Nem is szoktam panaszkodni! ;))
Szóval éppen ez az, annyi +-t kaptam az ÉLET-től csak úgy, ajándékba... és ugye annak, hogyan lehet viszonozni? ... szóval soha nem fogok tudni annyit adni, mint amennyit kaptam. :)
Én még azzal sem dobnám vissza, mert megdarálom és jó lesz zsemlemorzsának:))
Visszadobnám azt a követ amit ő dobott..
Akkor itt az ideje, hogy te is tudjál nemet mondani és ha megsértődik, ne sajnáld.
Egyébként az emberek nagyon hamar ráéreznek kit lehet mindig kihasználni, mert mindig készségesek.
Meg kell tanulni nemet mondani, amit tudom nagyon nehéz, mert aki szeret adni az nem mérlegeli hogy kinek és mit ad, csak adhasson, mert úgy érzi jól magát.
Ezt én is..gyerekkorom óta gondolkozom,hogy ezt nagyon nem érdemes így csinálni,mert akár még a szememet is kidobják,én meg éhes maradok,ha eldobolom a kenyeremet.
Egy megoldás kínálkozik:szerintem ez a bölcsesség fordítási hibától szenved,eredetileg így hangzott: aki megdob kővel,dobd vissza egy kéthetes,kétkilós száraz kenyérrel-az már úgyse jó semmire.
Hogy írjak erre egy példát egy nagyon frisset, most írt rám a barátnőm aki amúgy amikor én elhívtam ide oda nem ért rá mert "beteg" volt. Rá egy hétre, most írt nekem éppen hogy átjöhet e hozzám? Mondom megszállt a szent lélek? Erre utána írta, hogy meg kéne csinálnom a haját. Szóval nem azért akar meglátogatni, hogy találkozzunk, hanem mert kell valami, pedig én amikor hívtam csak azért hívtam hogy együtt szórakozzunk egy jót.
Nem az első eset... Valahogy mindig ide jutok az emberekkel, hogy ha túl kedves vagyok, akkor azt megpróbálják ahogy csak lehet kihasználni. De én meg azért vagyok hülye, mert adok nekik akkor is amikor tudom, nem kéne. Kár hogy nekem az örömet okoz ha adhatok...
Vannak másféle helyzetek, amikor igaz úgy ahogy van a mondás, de általában nem.
Akkor folytatom:
ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel...valahogy ezt egy kicsit túlzásnak tartom.
További ajánlott fórumok:
- Adj hozzá mindig annyit, ahányadik a hozzászólásod lenne!
- Bor a szavakban, dalokban, művekben, mondásokban...bármiben pl:Tibor, borz, borban az igazság...
- Mai nap mondása
- Miért sértődnek meg a kövérek, ha azt mondja nekik valaki, hogy ne egyenek annyit?
- Milyen latin mondást ismersz?
- Igaz a mondás? "Ha adsz, akkor azt tízszeresen kapod vissza."